Zapovjednik EUFOR-a posjetio nadbiskupa Vukšića
Biskupska konferencija BiH

Zapovjednik EUFOR-a posjetio nadbiskupa Vukšića

U srijedu, 15. svibnja u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanskog nadbiskupa metropolitu i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomu Vukšića posjetio je zapovjednik EUFOR-a u BiH general Laszlo Sticz, izvijestili su iz Tiskovnog ureda Vrhbosanske nadbiskupije.

Sugovornici su izrazili radost zbog prvog zajedničkog susreta otkako je general Sticz preuzeo službu zapovjednika EUFOR-a početkom ove godine. Zahvaljujući mu na dolasku mons. Vukšić upoznao je svog gosta kako je on uz službu vrhbosanskog nadbiskupa isto tako od 2011. i vojni biskup te da zajedno sa svojim suradnicima brine za dušobrižništvo katolika u Oružanim snagama u BiH.

General Sticz nadalje je istaknuo kako su osnovni principi njegovog djelovanja u Bosni i Hercegovini: nepristranost i jedinstvo nastupa. U tom smislu sugovornici su razgovarali o mogućnostima zajedničke suradnje u dušobrižništvu za vojnike katolike koji djeluju u Oružanim snagama BiH i onih katolika koji su u sklopu EUFOR-a.

Na kraju je vrhbosanski nadbiskup zahvalio misiji EUFOR-a što su u zaštiti mira te je ocijenio njihovu ulogu izuzetno potrebnom i korisnom. (kta/vrhbosanska-nadbiskupija.org)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Poruka pape Franje sudionicima 12. susreta hrvatske katoličke mladeži

Katoličke vijesti

Estonija protjerala poglavara Estonske pravoslavne Crkve vjerne Moskvi

Katoličke vijesti

Predstavljanje knjiga „Povijest samostana Marija Zvijezda 1869. – 1874.“ te „Pisma iz doline Vrbasa“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti