Zambija: Biskupija Solwezi obučava 52 animatora Svetog djetinjstva
Svijet

Zambija: Biskupija Solwezi obučava 52 animatora Svetog djetinjstva

Animatori svetog djetinjstva trebaju njegovati vitalnu ulogu Euharistije u životima djece tijekom misionarske animacije i dok odgajaju djecu za koju skrbe u svojim župama. Ovo je poruka upućena nedavno animatorima Svetog djetinjstva katoličke biskupije Solwezi.

Vatikanske vijesti.

Ravnatelj Biskupijskog Papinskog misijskog djela za Solwezi (PMS), fr. Wilbroad Musond, rekao je novoobučenim animatorima misija laika da potaknu djecu da shvate važnost Euharistije u njihovim životima. To bi obogatilo duhovni život djece, rekao je.

Pobožnost Presvetom Sakramentu

Slaveći misu, na kojoj je liturgiji, 52 novoškolovana animatora svetog djetinjstva dobila svjedodžbe o završenom programu formacije, don Musonda je potaknuo animatore na pobožnost prema Presvetom Sakramentu.

Misa je održana u župi Gospe od Utjehe, misije Lwawu u biskupiji Solwezi.

“Euharistijsko slavlje i pričest važan je aspekt kršćanskog života i to je bitno učiti djeci od najranije dobi. To ima golemu duhovnu hranjivu vrijednost”, rekao je vlč. objasnio je Musonda.

Razlažući dalje o Euharistiji, p. Musonda je istaknuo potrebu da animatori Svetog djetinjstva pounutrene vlastitu ljubav i razumijevanje prisutnosti Gospodina Isusa Krista u Euharistiji iu svakodnevnom životu.

„Animator svetog djetinjstva treba u središtu svog života duhovnu hranu Svete Euharistije, koja je ključna za sveukupno unošenje sadržaja naučenih u školi misijske animacije“, rekao je o. Musonda.

Uključite starije osobe u animaciju

Škola misijske animacije (SOMA-1) je prvi tečaj namijenjen onima koji se formiraju kao animatori svetog djetinjstva.

Fra Musonda je pozvao na ravnotežu između mladih animatora i starijih osoba.

„Starije osobe pružaju jedinstvenu perspektivu i bogatstvo znanja, što ih čini neprocjenjivim odgajateljima i mentorima za djecu kroz usađivanje u njih važnih vrijednosti i morala kao što su poštovanje, empatija i ljubaznost“, rekao je vlč. Musonda. Dodao je: “Starije osobe imaju bogatu povijest društvene, kulturne i vjerske baštine, koju mogu prenijeti sljedećoj generaciji djece u kontekstu formacije i misionarske animacije.”

Što je sveto djetinjstvo?

Svjetska udruga Sveto djetinjstvo jedno je od četiriju Papinskih misijskih djela sveopće Crkve posvećenih poticanju svijesti djece o misionarskoj naravi Crkve. Udruga daje katoličkoj djeci priliku da rastu u svojoj vjeri kroz misijski odgoj, žrtvu i služenje drugima.

Propisno obučeni župni ili školski animatori Svetog djetinjstva usredotočeni su na koncept djece koja pomažu drugoj djeci. Zapravo, njihov moto je Djeca pomažu djeci. Na taj način djeca rastu u svijesti o svom pozivu da svjedoče svoju vjeru.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Učitelj katoličke škole na Long Islandu kaže da je otpušten zbog istospolne veze

Katoličke vijesti

UNICEF upozorava na “vrlo visok” rizik od gladi u Gazi

Katoličke vijesti

Nigerija: Katolički biskupi i Islamski forum Nigerije izražavaju rezerve prema sporazumu sa Samoe

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti