Zambija: Biskupija Solwezi imenuje nove članove Justice and Peace – Vatican News
Svijet

Zambija: Biskupija Solwezi imenuje nove članove Justice and Peace – Vatican News

Zambijska katolička biskupija Solwezija, Charles JS Kasonde, potaknula je petnaest novoimenovanih članova CCJP-a na nužnost čvrstog utemeljenja na činjenicama, stečenim rigoroznim istraživanjem, kada se bave pitanjima pravde i mira.

Fr. Wilbroad Musonda – Solwezi.

Biskup Kasonde istaknuo je važnost činjenica potkrijepljenih istraživanjem kao mjerila za zagovaranje i promicanje pravde i mira u biskupiji Solwezi. Biskup je to rekao kada je za vrijeme misnog slavlja u biskupijskoj katedralnoj župi sv. Danijela zamonašio petnaest muškaraca i žena.

Čuvajte se društvenih medija

“U ovoj eri društvenih medija u kojoj mnoge vijesti preplavljuju platforme društvenih medija, od kojih neke možda nisu istinite, oni koji su uključeni u pronalaženje rješenja za izazove u vezi s pitanjima pravde i mira u društvu moraju provesti detaljna istraživanja koja se temelje o činjenicama prije nego što izađu s konačnim izvješćem”, rekao je biskup Kasonde u svojoj homiliji.

Katolička biskupija Solwezi Bishop, koji je također predsjedavajući AMECEA-e, upozorila je nove povjerenike da ne koriste informacije objavljene na društvenim medijima bez pribjegavanja provjerljivim istraživanjima iz vjerodostojnih izvora.

Upozoravajući nove povjerenike, biskup je naglasio da bi oslanjanje na informacije dobivene putem društvenih medija moglo kompromitirati njihovo zagovaranje i nalaze. Biskup je nadalje primijetio da osrednja, kompromitirana i ispod standarda izvješća donose nalaze koji negiraju stvarna i opipljiva rješenja za pitanja pravde i mira.

Novoimenovani članovi CCJP-a u biskupiji Solwezi

Novoimenovani članovi CCJP-a u biskupiji Solwezi

U pratnji Duha Svetoga

Dijecezanski koordinator Solwezi za CCJP izvijestio je biskupa da su novoimenovani članovi prošli kroz temeljitu i rigoroznu formaciju koja ih je opremila pravim alatima za njihovu misiju.

“Ne sumnjamo da kandidati sada imaju potrebne vještine i znanje za obavljanje svog mandata promicanja i zagovaranja pravde i mira u skladu s katoličkim socijalnim učenjem”, rekao je.

Biskup Kasonde zazvao je Duha Svetoga da siđe na nove povjerenike i da prati njihovo evanđeosko poslanje promicanja i obrane dostojanstva i prava svih unutar Biskupije.

Prilikom predaje u dužnost kandidati su izmolili molitvu vjere i zalaganja za pravdu i mir, kojom su ih posvetili radu za pravdu, mir i cjelovitost.

Na kraju su bili blagoslovljeni i postavljeni kao punopravni članovi CCJP-a. Petnaest članova bilo je iz različitih župa biskupije Solwezi, a sastojalo se od 6 žena i 9 muškaraca. Uručene su im svjedodžbe, iskaznice i Ustav Pravda i mir.

Rigorozna obuka, proučavanje i istraživanje

Ranije tijekom godine, župni kandidati CCJP-a prošli su strukturiranu obuku kao preduvjet za njihovo imenovanje. Sadržaj njihove formacije sastojao se od četiri modula: duhovnost pravde, ekonomska pravda, parlamentarna veza i međusektorska pitanja koja uključuju obrazovanje, zdravstvo, poljoprivredu, okoliš i religiju, između ostalog.

Kao dio svog istraživačkog projekta, petnaest članova je vođeno dok rade na istraživačkom projektu pod naslovom „Istraga o neodržavanju skupog groblja Kimiteto: Studija slučaja općinskog vijeća Solwezi, 2020.”

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Razmišljanje o Gospodnjem danu: ‘On je vidio i povjerovao’

Katoličke vijesti

Biskupi EU ističu vjersku dimenziju božićnog masakra u Nigeriji – Vatican News

Katoličke vijesti

FOTOGRAFIJE: Kardinal Rugambwa preuzeo rimsku ‘Crkvu umjetnika’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti