ZADAR: Treća sjednica Povjerenstva za župnu katehezu Zadarske nadbiskupije
Zadarska nadbiskupija

ZADAR: Treća sjednica Povjerenstva za župnu katehezu Zadarske nadbiskupije

Treća sjednica Povjerenstva za župnu katehezu Zadarske nadbiskupije pod predsjedanjem s. Marijane Mohorić, predstojnice toga Povjerenstva, održana je u utorak, 13. veljače, u svečanoj dvorani sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru.

Članovi Povjerenstva analizirali su dosadašnji tijek provedbe godišnjeg plana toga Povjerenstva. Upoznati su s tijekom rada i sa suradnicima u pripremi priručnika za katehete krizmanika koji su angažirani u drugoj godini neposredne pripreme kandidata za slavlje sakramenta svete potvrde. Predstojnica s. Marijana predstavila je anketni upitnik o stanju i perspektivama razvoja kateheze u župnim zajednicama te je dogovoren način provedbe istraživanja i obrade rezultata. Članovi Povjerenstva razmotrili su i mogućnosti okupljanja župnih suradnika u katehizaciji i druge prijedloge o potrebi revitalizacije kateheze u Zadarskoj nadbiskupiji.

U nadležnosti Povjerenstva za župnu katehezu je i održavanje mjesečnih susreta Lectio Divina – Molitveno čitanje Božje riječi u sjemeništu ‘Zmajević’ u Zadru u Godini molitve, koji se održavaju treće srijede u mjesecu s početkom u 19 sati. Sljedeći susret Lectio divina je u srijedu, 21. veljače.

Na susretu je bio i mons. Ante Sorić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

I.G.
Foto: I. Grbić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

ZADAR: Prvi likovni natječaj dječjih radova ‘Blizu je, blizu’ o životu bl. Jakova Zadranina

Katoličke vijesti

ZADAR: Susret ministranata Zadarske nadbiskupije u sjemeništu ‘Zmajević’

Katoličke vijesti

VRANA: Održan godišnji susret ministranata Zadarske nadbiskupije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti