VJERNICI POŽEŠKE BISKUPIJE IZRAZILI DOBRODOŠLICU NOVOME BISKUPU
Požeška biskupija

VJERNICI POŽEŠKE BISKUPIJE IZRAZILI DOBRODOŠLICU NOVOME BISKUPU

Na spomendan Bezgrješnog Srca Marijina, u subotu 8. lipnja 2024. godine u Katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi održano je slavlje biskupskog ređenja imenovanog požeškog biskupa msgr. Ive Martinovića. U ime vjernika Požeške biskupija čestitku novozaređenom biskupu msgr. Ivi Martinoviću uputila je Ana Matković.

Poštovani gospodine biskupe Ivo,

U radosti ovoga dana, pozdravljajući Vas kao pastira, prisjećamo se Vašeg prvog intervjua nakon imenovanja, kada ste istaknuli: “dolazim u život Crkve koja ima svoje poslanje. U Požešku biskupiju donosim sebe, svoje srce, svoje osjećaje, misli i svoju ljubav prema Požeškoj biskupiji, svećenicima, vjernicima, svim ljudima dobre volje”. Crkva požeška nastojala je kroz minula desetljeća hoditi u novosti života snagom Isusove smrti i uskrsnuća u zajedništvu našeg prvog biskupa Antuna, svećenika i nas vjernika laika. U otvorenosti toj novosti, koja milosno iznenađuje, izgrađuje i obogaćuje prepoznajemo i Vaš dolazak k nama u Godini molitve.

U svijetu i društvu u kojem živimo suočeni smo s brojnim izazovima koji nas vode osjećaju izgubljenosti.  Svakovrsni problemi, nepravde i siromaštva, ugroženosti i patnje muče današnjeg čovjeka, koji pod utjecajem mentaliteta antropologije bez Boga i Krista polako gubi čvrst oslonac u životu. Stoga nam je potrebna Crkva koja nas razumije i vodi. Potrebno nam je razborito vodstvo, jasnoća pogleda, pravednost, hrabrost, povjerenje, ali i ljudska blizina uz blagi pogled koji podsjeća na pogled Isus Krista.

Tu, oče biskupe, mi vjernici laici, prisutni u svim slojevima našeg društva, polažemo u Vas velike nade i iskazujemo Vam svoje povjerenje. Istovremeno imajte na srcu, kako smo molili i kako ćemo Vas i dalje molitvom povjeravati Onome koji  pokazuje put i rasvjetljuje hod. Iskazujem Vam i spremnost nas vjernika laika da u životnost poslanja naše požeške Crkve stavimo na raspolaganje svoja znanja, sposobnosti i talente izgrađujući međusobno zajedništvo koje se živi u ljubavi, miru i istini.

Dragi naš biskupe, neka Vam naše povjerenje, otvorenost i spremnost budu iskrena čestitka i ohrabrenje za  blagoslovljen početak Vaše časne i odgovorne službe u našoj Požeškoj biskupiji.

Na našem zajedničkom hodu pratio Vas Božji blagoslov, zagovor svetog Lovre i blaženog Alojzija Stepinca, a Vi, dragi nam biskupe, u bezgrešnom srcu naše nebeske Majke uvijek pronalazite potrebnu RADOST I MIR.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

SLUŽBA VEČERNJIH HVALA I DUHOVNO-GLAZBENI PROGRAM UOČI BISKUPSKOG REĐENJA U POŽEGI

Katoličke vijesti

BISKUP ANTUN PREDVODIO SPOMEN NA POGINULE BRANITELJE PLETERNIČKOG KRAJA

Katoličke vijesti

BISKUP ANTUN POHODIO LUKU KEREPČIĆA U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti