VIDEO: Biskup Palić krizmao 86 mladih u Župi sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu
Biskupska konferencija

VIDEO: Biskup Palić krizmao 86 mladih u Župi sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu

Posebno svečani i veliki dan bio je ove subote uoči svetkovine Duhova u Župi sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu gdje je sakrament svete potvrde primilo 86-ero mladih. Sakrament potvrde udijelio im je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić koji je ujedno predvodio koncelebrirano misno slavlje, izvijestio je portal TomislavCity.

– Molite snagu Duha Svetoga da možete ići za Isusom, ne obazirući se toliko što drugi misli i čini. Za sakrament potvrde kažemo da je potvrda završetak našega krštenja, ali ne završetak našega hoda za Isusom. Ako ga slijedimo, znači da smo svjesni da trebamo ići za Isusom. Duh Sveti koji nam se daruje želi nam pomoć da živimo u današnjem svijetu kao Isusovi prijatelji i svjedoci Evanđelja.

Na krizmi slavimo ono što se dogodilo apostolima na Pedesetnicu. Odbacili su strah i priznali Krista. Dakle, ne možemo sami sve u životu. Duh Sveti nas vodi i pomaže svakome od nas da otkrijemo našu zadaću u životu, u crkvi. Pomaže nam da živimo radosno kao Isusovi glasnici.

Temeljno pitanje za sve nas je: Usuđujemo li se pouzdati se u Božjega Duha? – kazao je biskup Palić podsjetiviši na prvu poruku uskrsloga Krista apostolima: Mir vama, ne bojte se!

Na koncu je biskup pozvao krizmanike da uče od Blažene Djevice Marije koja koja je cijeli svoj život bila otvorena poticajima Duha Svetoga – da je oblikuje, i njom se služi kako bi ispunila svoje poslanje.

– Pozvani smo biti Kristovi svjedoci, od ovog sakramenta ste posebni u Božjim očima, zaključio je biskup Palić.

Prigodnu riječ na kraju ovoga slavlja uputio je tomislavgradski župnik fra Hrvoje Miletić. Uz čestitku krizmanicima, kumovima i obiteljima, zahvalio je fra Stjepanu Martinoviću koji je zajedno s njim pripremao krizmanike za svetu potvrdu.

– Bili ste uredna generacija, nemam niti jednu primjedbu na vas, a to je najviša zasluga vaših roditelja, dodao je župnik fra Hrvoje. Zahvalu je uputio i časnim sestrama te župnome zboru koji je svojim pjevanjem uveličao današnje slavlje.

Krizmanicima, njihovim roditeljima, rodbini i kumovima neka je sretan i blagoslovljen ovaj veliki dan sa željom da ih kroz život uvijek prate Duh Sveti. (kta/tomislavcity.com)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslavljeno Stepinčevo u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Aalen

Katoličke vijesti

Žalost pape Franje zbog odrona zemlje u Papui Novoj Gvineji

Katoličke vijesti

Ekumenskim slavljem završila 50. obljetnica jeruzalemske studijske godine

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti