Vatikan pokrenuo podcast uoči Svete godine „Od turista do hodočasnika“
Biskupska konferencija

Vatikan pokrenuo podcast uoči Svete godine „Od turista do hodočasnika“

Vatikanski mediji uoči Svete godine pokrenuli su podcast od šesnaest epizoda pod nazivom „Od turista do hodočasnika“ kojim žele, iz hodočasničke perspektive, provesti turiste kroz papinske bazilike, sveta mjesta i umjetnička djela, piše IKA.

Epizode podcasta emitiraju se od kraja svibnja, a svakog utorka bit će objavljen novi nastavak koji nastaje u suradnji s istaknutom povjesničarkom umjetnosti Liz Lev. Do sada su obrađene teme: bazilika Svete Marije Velike, Caravaggiova slika Madone u crkvi sv. Augustina te Mojsijeve fontane kod Kvirinala. Svaka epizoda vodi slušatelje na svojevrsno virtualno hodočašće, otkriva skrivenu ljepotu Rima te mnoge znamenitosti koje danas oduševljavaju turiste, a prvenstveno su nastale za hodočasnike. „Ono što turistu može izgledati kao samo još jedan gradski trg, u očima hodočasnika pretvara se u duhovni itinerar“, stoji u najavi jednoga od podcasta koji je dostupan na engleskom jeziku.

Govoreći za Vatikanski radio o novome podcastu, povjesničarka umjetnosti Lev rekla je da je njezina želja pomoći posjetiteljima Rima da putuju očima hodočasnika i dožive jubilarnu godinu kao istinski hodočasnici nade. „Gledajući očima hodočasnika, umjetnost možemo vidjeti na nov način. Vjerujem da ljepota i umjetnost mogu donijeti nadu i pomoći vidjeti dalje od trenutnih izazova“, poručila je Lev.

Podcast ima originalnu glazbu koju potpisuju Mara Miceli i Umberta D’Auria, dok je za režiju zadužena Johana Bronkova. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Svećeničko ređenje u sarajevskoj katedrali

Katoličke vijesti

Preminula majka bosanskog franjevca fra Lovre Gavrana

Katoličke vijesti

​​​​​​​Bošnjački teolozi preveli i predstavili djelo Hansa Künga o islamu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti