Utrkama za Marijine obroke osigurani su obroci za 514 gladne djece tijekom cijele školske godine!
Humanitarnost

Utrkama za Marijine obroke osigurani su obroci za 514 gladne djece tijekom cijele školske godine!

Sezonu naših humanitarnih utrka započeli smo 25. svibnja prvom utrkom “Trčimo za obrok više” u Slavonskom Brodu na Trgu Ivane Brlić Mažuranić. Utrka se simbolično održala na Međunarodni dan Afrike, a Marijini obroci poslužuju se u mnogim afričkim zemljama gdje donose nadu gladnoj djeci, čine razliku u njihovim životima i svakodnevici njihove zajednice u kojoj odrastaju. Okupilo se puno velikih i malih trkača da prijeđenim kilometrima učine dobro djelo i osiguraju obroke za djecu koja se hrane u kuhinji “Brod dobrote-Slavonski Brod, Hrvatska” u Zambiji.

Sljedeća utrka “Trčimo za obrok više” održala se u Splitu 1. lipnja u Park-šumi Marjan. Ove godine splitsku rutu odlučio je podržati rekordan broj trkača koji su hrabro pretrčali stazu te pomogli osigurati obroke za djecu koja se hrane u školskoj kuhinji “Split, Hrvatska” u Zambiji. Podrška podupiratelja nije izostala, a svi okupljeni uživali su uz glazbeni talent pjevačice Albine.

Hvala svim volonterima i sponzorima koji su doprinijeli ostvarenju ovih utrka.

Zagrepčani su se i ove godine, u nedjelju 9. lipnja, zaputili u Park Bundek gdje se održala deseta humanitarna utrka “Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet.” Preko 230 odraslih trkača i djece dali su sve od sebe kako bi pretrčali rutu oko Bundeka i svojim sudjelovanjem osigurali tople obroke za djecu u školskoj kuhinji “Zagreb, Hrvatska” u Beninu. Posebno smo radosni što smo i ove godine među trkačima mogli vidjeti najstarijeg vjernog sudionika utrke, 90-godišnjeg Jurja Keglevića, koji je pokazao kako godine nisu prepreka u malim djelima ljubavi za gladnu djecu.

Zahvaljujući sponzorima, dobročiniteljima i podupirateljima, dan je bio ispunjen bogatim popratnim sadržajem za djecu i odrasle te vrijednim nagradama za najbrže trkače, a glazbenim točkama oduševio nas je Filip Rudan i dječji zborovi Kikići i Genijalci. Za kraj su djeca iz Udruge “Život u pokretu” pokazala svoju plesnu koreografiju, a cijeli program vjerno je bodrila voditeljica Emina Dabo Hunjak.

Još jednom veliko hvala volonterima koji su pokretačka snaga Marijinih obroka i svim sponzorima koji su nam omogućili nagrade za trkače te bogat popratni program uz okrepu: SRC Bundek, Grad Zagreb, HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, Pivnica Kaj god, Frizerski salon RIO, Hoću knjigu, PAGO Croatia d.o.o., Duksa Pizza, Le Dori Studio, Stotinka.hr, Studenac d.o.o. EMPWR, Joseph’s Craft Home, Julius Meinl Bonfanti d.o.o.,Cezar – centar za zabavu i rani razvoj,  Salesiana d.o.o., Zlatarna Bisaku, Saucony, Printeo d.o.o., Anamaria Kava, Amazinga, Fajfer – pedikerski salon, Ledo, Jump2Sport, Klinchanica, GRAWE Hrvatska d.d., Hrvatska West Bowling d.o.o., Domino’s Pizza, Podravka, ProHealth Centar, Dječji escape room centar, Muzej Iluzija, Borna Brajdić – Studio za kozmetiku, PZ JabukaHR, Zelena dječja kuća, Prehnit d.o.o., Magnolia slastice, Pivovara Medvedgrad.

Vidimo se sljedeće godine!

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Heroji se ne rađaju, već postaju

Katoličke vijesti

Marijini obroci osigurani za čak 956 djece u Etiopiji

Katoličke vijesti

Kakva budućnost čeka Gazu? – Caritas

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti