Uspješni nastupi ansambla „Pučki pivači KBF-a“ u Kreševu i Sarajevu
Biskupska konferencija

Uspješni nastupi ansambla „Pučki pivači KBF-a“ u Kreševu i Sarajevu

Službeni vokalni ansambl Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pučki pivači KBF-a, minulog je vikenda održao prva dva od osam planiranih koncerata tradicijskih korizmenih pučkih napjeva iz ovogodišnjeg ciklusa “Evo drvo križa”. Okupljeni auditorij srdačno je pozdravio Pivače te gotovo netremice i uživljeno s njima hodio putevima popločanima bogatim koloritom najrazličitijih napjeva, s istom idejom – doći i pokloniti se Križu s kojega nas Umirući spasi! U Kreševu je s posebnim emocijama popraćena izvedba obrade napjeva “O, Gospojo i Kraljice” (autor: Ivan Buljan), unikata vezanog upravo uz Kreševo i pobožnost Sedam žalosti BDM koja se tamo obavlja od sredine 19. st.

Svojim dolaskom na koncert u Kreševu, održan 17. veljače, rad ansambla iskreno je podržao vrhbosanski nadbiskup, mons. Tomo Vukšić. Poticajnim riječima izrazio je zahvalu i radost što je s okupljenima mogao promišljati glazbom ovjekovječena otajstva Kristove i muke njegove Majke u smislu ne samo kvalitetnog koncertnog i glazbenog događaja, nego i ozbiljne duhovne obnove.

Dana 18. veljače održan je drugi koncertu, u franjevačkoj crkvi na sarajevskom Bistriku. Koncertu su prisustvovali i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, gospodin mr. sc. Ivan Sabolić, sa suprugom te brojni predstavnici redovničkih zajednica, koji su izrazili spremnost za buduće suradnje.

Ovom prilikom članovi ansambla s umjetničkim voditeljem, dr. sc. Joško Ćaletom, ponajprije zahvaljuju na toploj dobrodošlici dragim gostima i domaćinima u Kreševu i Sarajevu, posebno gvardijanu i župniku kreševskom, fra Josipu Tomasu, te gvardijanu franjevačkog samostana na Bistriku, fra Stipanu Radiću. Na bezuvjetnoj podršci u radu i djelovanju zahvaljuju i Upravi Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, bez koje svi do sada ostvareni rezultati, u minulih šest godina njihova djelovanja, ne bi bili mogući. (kta/j.ć.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa o ratu u Svetoj zemlji: Bez dviju država, pravi mir je daleko

Katoličke vijesti

Papa moli za žrtve “kukavičkog terorističkog napada” u Moskvi

Katoličke vijesti

Dječja korizmena košarica HKZ Geislingen – Göppingen za najpotrebnije u Kolumbiji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti