USKRSNA POSLANICA
Srijemska biskupija

USKRSNA POSLANICA

26. ožujak 2024.

Poslanica i čestitka srijemskog biskupa Fabijana svećenicima, redovnicima i vjernicima Srijemske biskupije, o Uskrsu 2024.

„Uskrsnu Pastir Dobri koji život svoj položi
za ovce svoje.“

(Uskrsna antifona)

Draga braćo i sestre!

Dragi svećenici, redovnici i redovnice!

          Isus Krist Dobri Pastir svojim uskrsnućem i danas progovara o snazi života za drugoga i ljubavi prema drugome. Slaveći Kristovo uskrsnuće, mi Kristovi učenici ne možemo živjeti drugačije nego li nam to svjedoči sam Uskrsli Gospodin. Primjere nasljedovanja Krista Dobroga Pastira, koji život svoj polaže za „ovce“, nalazimo u tolikim mučenicima i svjedocima Božje ljubavi, od prvih kršćanski vremena do danas. Divan primjer nasljedovanja Isusa Krista imamo u tolikim svetim mučenicima naše prošlosti, drevne i mučeničke Sirmijske Crkve. Svaka žrtva, svako dobro djelo, svaka gesta ljubavi učinjena za Boga i bližnjega, nikada neće ostati bez nagrade.

          Kako bismo, i mi danas mogli na pravi način živjeti ljubav prema Bogu i bližnjemu, važno je da uvijek iznova prepoznajemo Krista kao svojega, ali i još važnije: sebe, kao dio „njegova stada“ – Crkve. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje…“ (Iv 10. 14). U današnje vrijeme, koje pogoduje nestanku identiteta, relativiziranju općeljudskih i kršćanskih vrijednosti, okretanju prema samome sebi; važno je da mi kršćani, budemo istinski dionici Kristova stada, te da drugi u nama i u našem zajedništvu, prepoznaju svjedoke Krista Uskrsloga.

          Kristovo uskrsnuće, svjedoči o tome kako ni jedna gesta ljubavi prema drugome – nije promašena, ni najmanje dobro djelo – nije bez ploda, ni jedna žrtva (čak i vlastitoga života) učinjena za dobro Boga i čovjeka – nije uzaludna. Stoga ovoga Uskrsa ohrabrimo jedni druge na putu ljubavi. Budimo jedni drugima podrška u pronalaženju novih načina života i svjedočenja ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Ove godine, u našoj Srijemskoj biskupiji, na osobit način molimo za nova duhovna zvanja. Molimo za odvažne mladiće i djevojke koji će se spremno odzvati Božjem pozivu, nasljedujući Krista Dobroga Pastira upravo na ovim našim prostorima.

          Svima Vama, draga braćo i sestre, zajedno sa biskupom u miru mons. Đurom Gašparovićem, želim radost Uskrsa, koja ne prestaje nego se uvijek iznova obnavlja i umnaža. Sretan Uskrs!

+ Fabijan Svalina,

       biskup

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

KONCERT MLADIH TAMBURAŠA U SURČINU

Katoličke vijesti

USKRS U SRIJEMSKOJ MITROVICI

Katoličke vijesti

„PRIJATELJI NADE“ ODRŽALI SASTANAK S POVJERENIKOM ZA MLADE

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti