Upadi u školu Svete obitelji u Al-Remalu u Gazi – Caritas
Humanitarnost

Upadi u školu Svete obitelji u Al-Remalu u Gazi – Caritas

Jeruzalem, 08. srpnja 2024

Jučer ujutro bombardirana je škola Svete obitelji u Gazi, uzrokujući ozbiljna razaranja u kompleksu i rezultirajući civilnim žrtvama. Škola, vlasništvo Jeruzalemskog latinskog patrijarhata, bila je mjesto utočišta za stotine civila čiji su domovi uništeni. Nadali su se unatoč svim izgledima da će njihove obitelji i djeca biti sigurni, ali sigurnog mjesta u Gazi nema.

Nema sigurnog utočišta za ove siromašne raseljene obitelji usred neselektivnog bombardiranja, pucnjave i granatiranja, koja se nastavljaju bez obzira na mjesta bogoslužja, bolnice ili škole.

Jeruzalemski Caritas traži od svojih partnera da se založe za trenutni prekid vatre i da se zaustavi ovaj haos i okrutnost nad civilnim stanovništvom koje se nema gdje obratiti i od koga potražiti pomoć.

Pročitajte priopćenje za javnost – Jeruzalemski latinski patrijarhat

Jeruzalem 07. srpnja 2024

Jeruzalemski latinski patrijarhat prati, s ozbiljnom zabrinutošću, vijesti o napadima koje je izraelska vojska jutros navodno pokrenula protiv škole Svete obitelji u Al-Remalu u Gazi. Snimke i medijska izvješća s mjesta uključuju scene civilnih žrtava i razaranja u kompleksu.

Dok je bila vlasništvo Jeruzalemskog latinskog patrijarhata, Škola Svete obitelji je od početka rata bila mjesto utočišta za stotine civila. U školi ne boravi vjersko osoblje.

Latinski patrijarhat najoštrije osuđuje ciljanje civila ili bilo kakve ratne akcije koje ne osiguravaju da civili ostanu izvan poprišta borbe.

Nastavljamo moliti za milost Gospodnju i nadamo se da će strane postići dogovor koji bi smjesta zaustavio užasno krvoproliće i humanitarnu katastrofu u regiji.

Izvorno objavljeno na Caritas Jeruzalem web stranica

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ponovno okupljanje godinu dana nakon potresa u Nepalu – Caritas

Katoličke vijesti

Nulta stopa gladi – kako se to dogodilo

Katoličke vijesti

Molba Magnusa MacFarlane-Barrowa zbog krize u Etiopiji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti