Ugostitelj Johnny Blancher iz New Orleansa — s korizmenim receptom za Oysters Bleu
Kršćanski život

Ugostitelj Johnny Blancher iz New Orleansa — s korizmenim receptom za Oysters Bleu

Rođen u New Orleansu, a sada stanovnik New Orleansa i Lafayettea u Louisiani, Johnny Blancher uspješan je poslovni čovjek i ugostitelj koji svoju katoličku vjeru naziva “središtem” svog života.

Dok je odrastao, rekao je: “Bili smo obitelj koja je svake nedjelje išla na misu. Kad smo bili mladi, moji su roditelji odvojeno posjećivali Međugorje. Moj tata je otišao jer mu je mama tako rekla, a on je vjerovao da se tamo nešto događa. Iako se nije dogodilo ništa čudesno, tata je uputio zahtjev jer je osjećao da treba učiniti nešto za cijelu obitelj. Podnio je peticiju i tjedan dana nakon što se vratio, Kolumbovi vitezovi su ga pitali želi li kupiti kuglanu.”

Nakon mnogo molitvi, Blancherov otac dao je nisku ponudu Vitezovima, a on je preuzeo na Dan Svih svetih 1988. To je mladića uputilo naprijed na sasvim drugačiji životni put. Kada je Blancher imao samo 12 godina, njegov otac ga je dao da radi na popravljanju strojeva za kuglanje, prodaji obuće za kuglanje, održavanju šankova i kuhanju na kratke narudžbe.

To je oblikovalo Johnnyjev život jer kao odrastao čovjek sada ne nadzire jednu, nego dvije kuglane — Rock N’ Bowl i Ye Olde College Inn restoran u New Orleansu. Rekao je da je preuzimanje kuglane veliki skok vjere.

“Kao obitelj, obojili smo zidove Blažene Majke u plavo i stavili sliku Blažene Majke i Presvetog Srca Isusova na zidove.”

Naravno, životna ljubav prema hrani i kuhanju oblikovala je i njegovu budućnost. Svake nedjelje nakon mise on i njegova obitelj odlazili su u kuću njegove bake u Bucktownu, Louisiana.

“Bila je izvrsna kuharica i stvarno talentirana”, rekao je Blancher. “Ona još uvijek kuha u 92. Prihvatila je kreolski utjecaj iz New Orleansa. a moja mama je odrasla u zemlji Cajuna… i ja sam odrastao u kuhinji s njima. … A zajednički objed bio je središnja točka života i jeli smo cijeli dan nakon mise.”

Nakon što je pohađao fakultet s diplomom iz biznisa, Blancher je rekao da se njegova uloga u životu promijenila.

“Na kraju sam gravitirao kuhinji”, rekao je ubrzo nakon što je kupio ikonu restorana u New Orleansu Ye Olde College Inn. U početku je mnogo kuhao, ali uz tri poduzeća koja je trebalo održavati, trebala mu je pomoć u kuhinji.

“Sada imam kuhara katolika,” rekao je, “kubanski katolik iz New Orleansa i njegova obitelj doživotno su stanovnici New Orleansa. On sada stvarno vodi emisiju sa sjajnim timom i mojim šogorom Jimmyjem Hankinsom. Usredotočen sam na naš Lafayette Rock N’ Bowl i dajem smjernice prema potrebi u New Orleansu.”

U njegovoj obitelji “hrana, vjera i dobra vremena bili su središnja točka naših života”, rekao je.

“U restoranu u New Orleansu svaki dan lovimo ribu na tri različita načina. Radimo odrezak i janjeći but kada je dostupan. Radimo jedinstveni étouffée od rakova. Zovemo ga Crawfish Delacroix, što je bijela riža iz Louisiane prelivena pečenom ribom dana i ugušena u Crawfish Étouffée. … Moje omiljeno jelo, kada možemo dobiti mekane rakove, poslužimo ih na podlozi od rižota i pržimo mekane oklope tako da pandže stoje u zraku. …Raznovrstan je jelovnik, a prvenstveno poslužujemo lokalno stanovništvo, iako nas turisti pronalaze.”

Recept: Oysters Bleu

Za 2 do 3 obroka

Sastojci

  • 8 unci maslinovog ulja
  • 8 unci bleu sira u mrvicama
  • 12 unci kukuruznog brašna
  • 1 unca kreolskog začina
  • 1 šalica nasjeckane zelene salate (iceberg ili romaine)
  • 4 kolutića crvenog luka (odaberite svojih omiljenih 4 do 6 kolutića)
  • 7 Louisiana kamenica (bilo koja kamenica s obale Meksičkog zaljeva je dovoljna)

Upute

U zdjeli za miješanje pomiješajte jednake dijelove maslinovog ulja i mrvica plavog sira. Dobro ga je ostaviti da se marinira u hladnjaku preko noći. Prethodno zagrijte ulje za prženje, mast, loj ili vašu omiljenu ukusnu mast na 350 stupnjeva u dovoljno dubokoj posudi da možete potopiti svoje kamenice. Bitno je da ima dovoljno ulja da u potpunosti prekrije kamenice. Kukuruzno brašno začinite kreolskim začinima po ukusu. Provucite 7 Louisiana kamenica kroz kukuruzno brašno, zatim ih pržite dok ne porumene. Izvadite iz ulja i stavite na ubrus. Na pladanj rasporedite narezanu zelenu salatu i na nju poslažite kolutove crvenog luka. Zatim položite 7 savršeno prženih Louisiana kamenica preko luka. Na kraju pokapajte kamenice uljem od bleu sira. Dobar tek!

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Upoznajte neke katoličke astronaute

Katoličke vijesti

Roma Downey glumi u ‘Gorgeous’ novoj ‘Hope Opera’

Katoličke vijesti

Crkva treba teologe koji se bore s modernim svijetom, kaže Papa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti