U Župi Krista Kralja u Domaslovcu obilježen Svjetski dan braka
Zagrebačka nadbiskupija

U Župi Krista Kralja u Domaslovcu obilježen Svjetski dan braka

Obiteljski susret povodom Svjetskog dana braka koji se obilježava druge nedjelje u veljači, a posvećen je bračnom paru, mužu i ženi, kao stupu obitelji obilježen je u Župi Krista Kralja u Domaslovcu u nedjelju, 11. veljače. Cilj susreta bio je podsjetiti bračne partnere na vrijednosti koje bi trebali njegovati, potrebu međusobnog poštivanja i vjernosti koju su obećali.

Susret je molitvom započeo vlč. Ante Bojanić, upravitelj Župe. Uvodnu riječ i pozdrav uputio je g. Antun Dodić koji sa suprugom Barbarom vodi obiteljsku zajednicu u Župi Domaslovec. Na susretu se okupilo 20-ak obitelji većinom iz Župe Domaslovec, ali i obitelji iz Župe bl. Alojzija Stepinca iz Rakitja te iz ostalih župa Samoborsko-okićkog dekanata.

Tema susreta bila je „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv 15, 17). Bračni parovi razmatrali su tekst iz Ivanovog evanđelja koji je predložen kao temelj za Svjetski dan braka.

Ovaj susret obogatio je bračni par Lice, Stjepan i Ružica. Svjedočili su o gotovo 47 godina zajedničkog života te pokazali kako se upravo osobni rast svakog čovjeka najviše razvija u braku. Cijeli susret bio je prožet osobnim svjedočanstvima drugih sudionika gdje su se izmjenjivale riječi podrške i ohrabrenja da se može i treba živjeti svetost u braku, a postavljena su i pitanja: “Na što nas obvezuje privola u sakramentu ženidbe? Kako danas čuvati blago braka? Kako živimo Božje zapovijedi u braku? Sloboda u žrtvi – položiti život za svog supružnika. Koje vrijednosti i vrednote živimo u braku (poštenje, strpljivost, radost, zajedništvo, odgoj…)? Kada smo osjetili u braku da nas je baš Bog odabrao da živimo zajedno? Koliko smo svjesni da je različitost u braku dar, a ne poteškoća?”

Nakon kateheze i susreta bračni parovi imali su priliku pristupiti sakramentu ispovijedi i slaviti misno slavlje na kojem je vlč. Bojanić svim bračnim parovima udijelio blagoslov bračnih obećanja.

 
tekst: Barbara Dodić
fotografije: vlč. Ante Bojanić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Kutleša predvodio misno slavlje svetkovine Rođenja Gospodinova

Katoličke vijesti

Prvi dan trodnevnice uoči proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca

Katoličke vijesti

Zagrebačka nadbiskupija darovala kuću višečlanoj obitelji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti