U Šibeniku slavljena Misa u čast sv. Josemarije Escrive, utemeljitelja Opusa Dei
Šibenska biskupija

U Šibeniku slavljena Misa u čast sv. Josemarije Escrive, utemeljitelja Opusa Dei

27. lipnja 2024.
BISKUPIJA, ISTAKNUTO
122 Views

U Novoj crkvi u Šibeniku u srijedu  26. lipanja proslavljena  je Sveta misa u čast sv. Josemarije Escrive, utemeljitelja Opusa Dei. Misno slavlje predvodio je župni vikar u katedrali svetog Jakova u Šibeniku don Šime Pleadin. Liturgijsko pjevanje predvodio je Voklani sastav Cor Christi.  Na misnom slavlju sudjelovali su vjernici i prijatelji Opusa Dei.

Don Šime Pleadin u homiliji ukazao je na glavne smjernice i temelje duhovnosti Opusa Dei koji počinju predanjem u ruke Nebeskoga Oca i životom Božjeg sinovstva. Ističući važnost ove poruke koju nalazimo u samim počecima kršćanstva sve do danas, pozvani smo na radost spoznaje našeg djetinjstva u Bogu kroz našu nutrinu i unutarnji život u trajnoj Božjoj prisutnosti. Upravo nas ova spoznaja ohrabruje za djelovanje i apostolat u okruženju u kojem se nalazimo u svakodnevnom životu i radu kako nas je poučio naš Otac, Sv. Josemaria. Ne primismo dakle Duha Svetoga da živimo u strahu ili izvan svijeta (usp. Rim 8,15), već da hrabro, široko otvorenih očiju, kročimo putem svetosti na koji nas je Krist pozvao, kazao je vlč. Pleadin.

Taj put, naša odlučnost služiti Gospodinu u svijetu, svakodnevnim – malim stvarima, u mjestu koje nam je namijenio, u obitelji, u radnom okruženju, upravo su to staze na kojima gradimo svoju svetost u svakodnevnom životu. To je druga značajna odrednica puta u Opusu Dei kojem nas je naučio naš Otac, Sv. Josemaria, istaknuo je don Šime. Posvetiti svoj rad Bogu izvršavajući ga u savršenosti i ljubavi prema Gospodinu, put je samo-ostvarenja za svakog kršćana. Nema tako malenih stvari koje ne mogu biti ugodan dar Bogu. „Nijedna od njih nije beznačajna i nevažna, jer upravo ćeš neprestanim samosvladavanjem i samozatajom u malenkostima dotjerivati i, Božjom milošću, jačati svoju volju“ (Sv. Josemaria Escriva, Put, 19).

Nakon misnog slavlja upriličeno je zajedničko druženje i razgovor.

Pogledajte jošBlagdan svetog Ante svečano je proslavljen u Kninu.

Blagdan svetog Ante zaštitnika grada Knina i kninske župne zajednice proslavljen je u četvrtak 13. …Muški pjevački zbor „Splitski liječnici pjevači“ održao koncert u katedrali svetog Jakova

U subotu 8. lipnja u katedrali svetog jakova održan je koncert Muškog pjevačkog zbora „Splitski …U gradskom kvartu Križ ponovno postavljeno raspelo po kojem je kvart i dobio ime.

Vjernici šibenske župe Presvetog Srca Isusova na  Baldekinu i župnik  don Tomislavom Puljićem, prije desetak …

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Katoličke vijesti

Od ove subote osim na TV Šibenik vjerska emisija Riječ Nade bit će premijerno prikazana i YouTubeu.

Katoličke vijesti

U Šibeniku obilježen Dan posvećenog života.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti