U Privlaci održan održan oratorij za djecu |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

U Privlaci održan održan oratorij za djecu |

PRIVLAKA (TU) –  U Župi sv. Martina biskupa u Privlaci, u srijedu,  26. lipnja 2024. održan je oratorij za djecu i mlade. Oratorij je započeo molitvom u župnoj crkvi, a nakon molitve uslijedilo je pravo malo slavljenje Isusa kroz pjesmu.

Nakon toga djeca su sama otkrivala temu ovogodišnjeg oratorija. Tražili su ribice koje su bile sakrivene po crkvenom dvorištu, a za svaku pronađenu ribicu dobili bi po jedno slovo. Tražeći ribice i slažući slova otkrili su temu oratorija: ”Isusova čuda”.

Nakon toga slijedila je kateheza o Isusovim čudima koju su vodili Filip Lučić, Edita Basić i Brigita Jokić. Koliko su djeca pažljivo slušala, otkrio je kviz koji je vodila Lorina Božić. Osim kviza djeca su svoje znanje mogla pokazati i kroz dramatizaciju evanđelja, gdje su prikazali neka od Isusovih čuda. Zatim je uslijedio mali predah uz druženje i razgovor, sok i grickalice.

Drugi dio susreta sastojao se od igara u skupinama – pantomima, voćna salata, ribice na suhom, skakanje u vrećama te zajedničke igre – dodirni-dodirni, kipovi, krokodil.

Djeca su svoje dojmove i molitve imala priliku napisati na ribicama koje su kasnije izložene na pano ispred crkve. Uslijedila je okrepa sladoledom i poslijednji dio druženja.  Za kraj oratorija, svi su se okupili oko Gospinog kipa u crkvenom dvorištu te se tamo pomolili, pjevali i zahvalili Nebeskoj majci.

Ovaj susret, čiji je cilj bio još bolje upoznati mlade članove Crkve s vjerom i potaknuti ih na zajedništvo, organizirala je zajednica mladih domaće župe s vjeroučiteljicom Anicom Alilović. Monika Lovrić i Marija Jokić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Domovinski križni put

Katoličke vijesti

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći |

Katoličke vijesti

Održana godišnja skupština CIM-a u Portugalu |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti