​​​​​​​U Orašju slavljena Misa za pokojne branitelje
Biskupska konferencija BiH

​​​​​​​U Orašju slavljena Misa za pokojne branitelje

U župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, 15. svibnja 2024. slavljena je Sveta misa za sve pokojne branitelje u povodu 32. obljetnice osnutke 106. brigade Hrvatskog vijeća obrane Orašje.

Svetu misu je predvodio župnik fra Bono Kovačević u koncelebraciji s vojnim kapelanom i župnim vikarom u Domaljevcu fra Marinkom Živkovićem i fra Markom Oršolićem, mlađim.

Svi sudionici Svete mise dostojanstveno su sudjelovali na Euharistijskom slavlju tijekom kojeg su liturgijsko pjevanje skladno animirale sestre Anđela i Emanuela Oršolić.

U svojoj propovijedi fra Bono je, između ostalog, podsjetio na narodnu izreku da je svaka sila za vremena kao i da vremenom propadaju zemaljske sile i moći te istaknuo da je Božja ljubav vječna pozivajući sve da budu u svome životu dionici te božanske ljubavi koja ljubi čovjeka i želi da se svaki čovjek spasi. Pozvao je na molitvu za pokojne branitelje i čuvanje spomena na sve poginule, stradale i nestale branitelje te da govore o Božjoj ljubavi živeći ljubav prema bližnjemu, svome i svakom drugom narodu, rodnom mjestu i domovini.

Nakon Svete mise u gradskom parku kod oba spomen obilježja položeni su vijenci i upaljene svijeće u znak sjećanja na poginule, stradale i nestale pripadnike 106. HVO brigade Orašje. Opijelo za pokojne branitelje izmolio je župnik fra Bono Kovačević, a u ime Islamske zajednice molitvu je uputio glavni oraški imam Redžo efendija Sivić. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održana konferencija za novinstvo u okviru XXVI. redovitog godišnjeg zasjedanja BK BiH i HBK

Katoličke vijesti

Nesvakidašnji događaj u Busovači: Brat podijelio bratu sakrament Prve svete pričesti

Katoličke vijesti

U Sisku predstavljene knjige biskupa Perića i sv. Tome Akvinskog

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti