U Münchenu održano zanimljivo predavanje o čistilištu
Biskupska konferencija BiH

U Münchenu održano zanimljivo predavanje o čistilištu

Na poziv članove Frame i njihova duhovnog asistenta fra Slavena Čeke, dušobrižnik fra Jozo Župić održao je u Hrvatskoj katoličkoj župi München predavanje o čistilištu, piše portal Dijaspora.

Predavanje je uslijedilo nakon mise u utorak kojom je proslavljen spomendan franjevačkih prvomučenika – sv. Berarda i drugova mučenika I. reda.

Polazeći od biblijskih i tekstova Katekizma Katoličke Crkve o čistilištu, fra Jozo je mladima pojasnio da je čistilište stanje onih koji umiru u prijateljstvu s Bogom, ali se, premda sigurni u svoje vječno spasenje, još trebaju očistiti da bi ušli u nebesko blaženstvo.

Na temelju općinstva svetih vjernici koji su još putnici na zemlji mogu pomoći dušama u čistilištu prinoseći za njih molitve, poglavito euharistijsku žrtvu, kao i milostinju, oproste i djela pokore.

Predavanje je završio riječima iz Dogmatske konstitucije Drugoga vatikanskog sabora „Lumen Gentium“ o ulozi Blažene Djevice Marije u ekonomiji spasenja (br. 62) o njezinoj pomoćničkoj spasiteljskoj ulozi: „Jer nakon uznesenja na nebo nije napustila tu spasonosnu ulogu, nego nam mnogostrukim svojim zagovorom i dalje pribavlja milosti vječnoga spasenja… Zato se Blažena Djevica Marija u Crkvi zaziva imenima Odvjetnica, Pomoćnica, Pomagačica, Posrednica. Ipak se to tako shvaća, da ništa ne oduzima niti dodaje dostojanstvu i moći Krista, jedinoga Posrednika.“

Nakon predavanja mladi su postavljali razna pitanja o kojima razmišljaju, koja ih muče i koja se tiče njihova života u gradu s različitim kulturama, vjerama i životnim opredjeljenjima. (kta/dijaspora.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa primio izgnanog nikaragvanskog biskupa

Katoličke vijesti

‘Smutnje po Mateju’: Nova zanimljiva knjiga koja osvjetljava evanđelje!

Katoličke vijesti

Tradicionalni križni put u 5. korizmenu nedjelju na Đubrane u župi Bijelo Polje 2024.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti