Tuzla: 25 krizmanika primilo sakrament Svete potvrde
Biskupska konferencija BiH

Tuzla: 25 krizmanika primilo sakrament Svete potvrde

U subotu, 1. lipnja, u samostanskoj i župnoj crkvi u Tuzli svečanim misnim slavljem proslavljen je sakrament krizme. Sakrament krizme primilo je 25 krizmanika po rukama mons. Luke Tunjića koji se prije svete mise s njima susreo i razgovarao o temama koje m mogu pomoći vjerničkom rastu. U razgovoru s krizmanicima mons. Tunjić je govorio o važnosti sakramenta potvrde u vjerničkom životu po kojem kršćani primaju darove Duha Svetoga i dobivaju snagu za suočavanje s nevoljama i kušnjama koje će susretati u životu, piše Hrvatski glasnik.

Na početku svete mise i u propovijedi također je, obraćajući se krizmanicima, njihovim roditeljima, kumovima i ostalim vjernicima, govorio o čovjekovoj duhovnoj dimenziji koja ga čini duhovnim bićem. „Kada se dijete rodi, radujemo se jer se rodio novi život. Jednako tako se radujemo kad se to dijete krsti, na krštenju, jer se na krštenju nanovo rađa iz vode i Duha Svetoga. Na krštenju isto prima Duha Svetoga i postaje član Crkve. Njegovi roditelji i kumovi jamče, u ime toga djeteta, da će se to dijete odgajati u duhu Crkvu i katoličke vjere. Radujemo se zbog krštenja, a danas se trebamo posebno radovati jer su ovih 25 mladih osoba, mladića i djevojaka, sami rekli i preuzeli na sebe obvezu da će vjerovati u Krista raspetoga i uskrslog, Krista živoga, da će potpomognuti Duhom Svetim i njegovim darovima svakodnevno se suobličavati Isusu Kristu“, rekao je na početku propovijedi mons. Luka Tunjić i nastavio kako roditelji, kumovi i čitava vjernička zajednica treba podržati krizmanike u tome nastojanju i biti im primjer i uzor.

Na kraju svete mise je gvardijan i župnik fra Željko Nikolić izrazio radost čitave župne zajednice zbog slavlja krizme i mladih vjernika koji su postali zreli kršćani i zahvalio predvoditelju misnog slavlja i djelitelju krizme mons. Luki Tunjiću. U znak zahvalnosti i poštovanja župna zajednica je mons. Tunjiću darovala umjetničku sliku i cvijeće, a darove je uručilo dvoje krizmanika. Nakon svete mise i primanja sakramenta potvrde mladi krizmanici su nastavili slavlje sa svojim roditeljima, kumovima, rodbinom i prijateljima. (kta/hrvatskiglasnik.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nigerijski biskupi upozoravaju na tešku krizu u svojoj zemlji

Katoličke vijesti

Korizmena duhovna obnova u HKM Graubünden

Katoličke vijesti

Papa Franjo na Uskrs predvodio misu na Trgu svetoga Petra

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti