Tradicionalni križni put u 5. korizmenu nedjelju na Đubrane u župi Bijelo Polje 2024.
Biskupska konferencija

Tradicionalni križni put u 5. korizmenu nedjelju na Đubrane u župi Bijelo Polje 2024.

U 5. korizmenu nedjelju, 17. ožujka 2024. u poslijepodnevnim satima održan je tradicionalni križni put Vojno-Đubrani, upriličen na Putu spasa kojim su Bjelopoljci izlazili iz ratom zahvaćenog Bijeloga Polja, bježeći i spašavajući svoje živote, objavljeno je na mrežnoj stranici župe Presvetog Srca Isusova Potoci odnosno Bijelo Polje pokraj Mostara.

Vjernike okupljene oko prve postaje križnoga puta pozdravio je župnik don Rajko Marković koji je zahvalio Bogu na lijepom danu i izrekao nakane križnoga puta. „Molit ćemo za sve pokojne i poginule, koji su se povlačili od neprijatelja ovim ratnim Putem spasa; molit ćemo za sve one koji su preživjeli ratne strahote da im Gospodin dade snage da nastave s Božjim blagoslovom živjeti preostali dio svoga života; molit ćemo za čitavu našu župu, za našu djecu i mlade na kojima počiva budućnost našega naroda; molit ćemo za naše bjelopoljske obitelji koje su jezgra i temelj naše župe; molit ćemo za naše stare i nemoćne da im Krist svojim križem i mukom ublaži njihove muke i boli i molit ćemo za našu Katoličku Crkvu, za naš hrvatski narod i čitavi svijet da zavlada mir i blagostanje na čitavoj kugli zemaljskoj“, kazao je župnik don Rajko.

Zatim je započeo molitvu križnoga puta od prve postaje i tako u pjesmi i molitvi svih 14 postaja u duljini od 5 kilometara i dva sata vremena u molitvi i pobožnosti.

Kod 14. postaje, nakon molitve, župnik don Rajko uputio je riječi zahvale: svim sudionicima na lijepom i pobožnom sudjelovanju, zatim organizatorima, križonošama-mladićima koji su išli na čelu procesije, mladićima nositeljima ozvučenja, časnim sestrama predmoliteljicama „koje su pobožno predmolile Gospinu krunicu s raznim nakanama“, ministrantima, mladićima koji su čitali uvodne molitve, fotografima te svima koji su pomogli župniku da sprovede ovu crkvenu pobožnost te na koncu

Na kraju je svima podijelio Božji blagoslov i zaželio sretan povratak kućama.

Poslije su se vjernici malo zadržali po obližnjim proplancima u čašćenju, osvježenju i razgovoru. Počastili su i župnika don Rajka, pa se i on zadržao nekoliko trenutaka s časnim sestrama i ljudima u ugodnu razgovoru i čašćenju. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ministrant Darijo učenik generacije | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Održan Susret ministranata hrvatskih katoličkih zajednica Bavarske

Katoličke vijesti

Dječja korizmena košarica HKZ Geislingen – Göppingen za najpotrebnije u Kolumbiji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti