Tamburaški koncert u svetištu Šumanovci |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Tamburaški koncert u svetištu Šumanovci |

ŠUMANOVCI (TU) – U nedjelju 2.  lipnja 2024. godine u večernjima satima u prostoru Svetišta Gospe Šumanovačke održan je drugi tamburaški koncert marijanskih i zavičajnih pjesama  pod nazivom  Dođi i razveseli dušu svoju. Program je započeo nastupom tamburaškog orkestra „Golden Strings Orchestra“ pod umjetničkim ravnanjem voditelja i dirigenta mag. mus. Marka Sesara umjetničkog suradnika na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Tijekom programa odsvirali su dvije instrumentalne skladbe kojima su osvojili zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju orkestara i pjevačkih  zborova u Pragu.

Zavičajne i marijanske pjesme uz pratnju orkestra izvodili su Vlatka Kopić Tena, jedan od najljepših ženskih glasova hrvatske tamburaške glazbe danas i Ivan Štivić, nekadašnji član i pjevač tamburaškog sastava „Salaš“. Dio njihova programa bile su i pjesme zavičajnog karaktera iz stvaralačkog opusa Krešimira Bogutovca – Stipe, Gunjanca, među kojima je bila i marijanska  pjesma „Skrovitoj Gospi Šumanovačkoj“,  koju je Stipa skladao i aranžirao, a stihove je napisao Gunjanac  Josip Šokčević Mole, jedan od  inicijatora i organizatora ovoga koncerta i sam nekadašnji tamburaš.

Na kraju koncerta, član „Golden Strings Orchestra“,  Sebastijan Kovačević  otpjevao je pjesmu „ Gospa Šumanovačka“ za koju je tekst napisao Ivan Živić, župnik Župe svetog Jakova apostola u Gunji i upravitelj župe svetog Jurja u Đurićima te upravitelj Svetišta Gospe Šumanovačke i Slavko Nedić, kantautor duhovne glazbe iz Zagreba. Pjesma je  napisana prošle godine povodom 650. godišnjice svetišta Šumanovci .

Koncert je završio zahvalom župnika Živića okupljenim vjernicima iz Vinkovaca,  Cvelferije i županjskog kraja na velikom odazivu. Zahvalio se izvođačima, svima koji su mu pomogli u organizaciji koncerta i voditeljici programa Doris Vrkić. Istaknuo je da najveću zahvalu zaslužuje Gospa koja svoju djecu okuplja  650 godina na Šumanovcima.

Matilda Šokčević/Foto: Dragutin Mitrović

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” otvorena u Slavonskom Brodu |

Katoličke vijesti

Misno slavlje na blagdan sv. Stjepana u Osijeku sa STD-om „Pajo Kolarić“ |

Katoličke vijesti

U Đakovu održane duhovne vježbe za žene |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti