Svjetski dan molitve za zvanja |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Svjetski dan molitve za zvanja |


BRODSKI VAROŠ (TU) – Na četvrtu vazmenu nedjelju, 21. travnja 2024. koja je prije šezdeset i jednu godinu proglašena Svjetskim danom molitve za svećenička i redovnička zvanja, na poziv domaćeg župnika Božidara Nađa, Župu Krista Kralja u Brodskom Varošu posjetila su dvojica kandidata za svećeništvo Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu: Filip Tovilo, student prve godine, rodom iz Župe Kraljice Svete Krunice Vođinci, te Valentino Kujundžić kandidat Subotičke biskupije, student treće godine.

Misna slavlja u filijalnoj i župnoj crkvi predslavio je domaći župnik vlč. Božidar Nađ, a  bogoslovi su sve prisutne upoznali s načinom života u Bogosloviji te istovremeno posvjedočili o svojem pozivu i odazivu na taj poziv.

Govoreći o vlastitom pozivu, bogoslov Filip je istaknuo kako se tijekom svoga srednjoškolskog obrazovanja tražio, no ni u čemu nije pronalazio željeni mir za kojim je težio. „Pristupivši Bogoslovnom sjemeništu zapravo sam malo bolje upoznao sebe, a onda sam upoznao Gospodina u sebi. Kako i glasi ona poznata rečenica – cijelo vrijeme si Ti Gospodine  bio u meni, a ja sam bio izvan sebe!“, rekao je Filip. 

Svoje svjedočanstvo izrekao je i bogoslov Valentino koji također potječe iz katoličke sredine subotičkog kraja, a odrastao je u mnogobrojnoj obitelji. Upravo ta činjenica je uvelike utjecala na njegov put prema svećeništvu. Događaj koji je obilježio njegov život je bio trenutak kada mu se majka razboljela. Velika požrtvovnost njegovog oca i nesebična ljubav koju je otac pružao majci u tim trenucima, uvelike je utjecala na njegovo promišljanje o svećeništvu. Zahvalan na ljubavi koju je primio u svojoj obitelji, istu takvu je odlučio živjeti u svom životu nasljedujući samoga Isusa Krista ovome svijetu.

Na kraju misnih slavlja župnik Nađ zahvalio je bogoslovima na njihovim iskrenim svjedočanstvima te također pozvao župnu zajednicu na molitvu za duhovna zvanja. Anita Terzić/Foto: Darija Kobašlić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

„Najsvjetliji lik si nam“ – popijevka bl. Alojziju Stepincu |

Katoličke vijesti

Svetkovina Gospe Lurdske u Slavonskom Brodu |

Katoličke vijesti

“Stepinac. Razgovori s prijateljem” |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti