Svećenik iz Tennesseeja optužen za višestruko seksualno zlostavljanje
Svijet

Svećenik iz Tennesseeja optužen za višestruko seksualno zlostavljanje

Osoblje CNA, 12. veljače 2024. / 14:30

Svećenika iz Tennesseeja optužila je velika porota za višestruko seksualno zlostavljanje djece, objavili su crkveni dužnosnici.

Oca Juana Carlosa Garciu optužila je velika porota u okrugu Williamson, Tennessee, “po jednoj točki kontinuiranog seksualnog zlostavljanja djeteta, jednoj točki za teško seksualno zlostavljanje, četiri točke seksualnog zlostavljanja od strane autoriteta i dvije točke seksualni napad”, biskupija Nashville stoji u priopćenju.

Biskupija je iznijela optužbe lokalnoj policiji nakon što je s njima upoznata u studenom. Svećenik je udaljen iz svoje suradničke pastoralne službe i iz javne službe dok traje istraga, priopćila je biskupija.

Svećenik je bio pomoćni pastor u katoličkoj crkvi Svetog Filipa u Franklinu u vrijeme kad su protiv njega podignute optužbe. Biskupija je rekla da je jedan tinejdžer u župi “prijavio nedolično dodirivanje” svećenika.

Bivši agent FBI-a doveden je kao vanjski istražitelj da pregleda tvrdnje, rekla je biskupija. Biskupijski nadzorni odbor ocijenio je rezultate te istrage i policiji dostavio rezultate istrage.

“Očekivalo se da će se Garcia predati zatvoru okruga Williamson radi podizanja kazne”, objavila je biskupija prošli tjedan. Policija okruga Williamson potvrdila je za CNA u ponedjeljak ujutro da je svećenik u okružnom pritvoru.

Garcia je zaređen 2020. i prije optužnice služio je u nekoliko župa u biskupiji Nashville.

Slučaj će “biti poslan okružnom tužitelju okruga Williamson na pregled”, biskupiji rekao je u ranijem priopćenju.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Katolički volonter ubijen na putu kući s klanjanja bio je ‘stara duša’

Katoličke vijesti

Tračak Božića kroz ogledalo – Vatican News

Katoličke vijesti

Crkva poziva na glasovanje na polariziranim, nasilnim izborima u Meksiku

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti