Susret sestara do deset godina od doživotnih zavjeta
Biskupska konferencija

Susret sestara do deset godina od doživotnih zavjeta

Od 14. do 16. lipnja 2024. u duhovnom centru Školskih sestara franjevki u Bugojnu upriličen je susret sestara do deset godina od doživotnih zavjeta, objavljeno je na mrežnoj stranici Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina Školskih sestara franjevki Krista Kralja.

Organizaciju i vođenje susreta, na kojem se okupilo deset sestara, osmislila je i animirala s. Kristina Marijanović, provincijska savjetnica i pročelnica Vijeća za duhovnost i trajni odgoj. U svom uvodnom izlaganju s. Kristina je potaknula sestre na promišljanje o trenutnom stanju, razlozima dolaska te očekivanjima od ovog susreta.

Susret je započeo kratkim i poticajnim izlaganjem s. Kristine, nakon kojeg su sudionice imale prigodu promišljati o vlastitim slikama svojih osobnosti, o čemu su kasnije razgovarali u parovima. Nakon radnog dijela susreta, uslijedio je izlet u povijesni grad Jajce, gdje su sestre obišle muzej, katakombe, toranj sv. Luke i Mlinčiće. Tjelesnu okrjepu pronašle su kod susestara u samostanu Presvetog Trojstva. U večernjim satima uputile su se u svetište sv. Ive u Podmilačje gdje su sudjelovale na euharistijskom slavlju prvoga dana devetnice sv. Ivi.

U nedjelju, 16. lipnja su, zajedno s vjernicima župe, sudjelovale na misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu. Neke od sestara u ovoj crkvi su položile svoje doživotne zavjete, pa je to bio još jedan razlog za zahvaljivanje Bogu za dar poziva i obnovu svoga redovničkog predanja i posvećenja. Nakon svete mise susrele su se i sa s. Željkom Dramac, provincijskom predstojnicom koja je izrazila zadovoljstvo njihovim okupljanjem te istaknula važnost zajedništva i međusobne podrške u njihovu daljnjem duhovnom rastu. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Belgiji započela ovogodišnja Regionalna konferencije Caritasa Europa

Katoličke vijesti

Korizmena duhovna obnova u HKM Nürnberg

Katoličke vijesti

Sajam zapošljavanja mladih u BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti