Susret krizmanika Tuzlanskog dekanata | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija BiH

Susret krizmanika Tuzlanskog dekanata | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” organizirao je, 11. svibnja 2024. susret za krizmanike Tuzlanskog dekanata u prostorijama Katoličkog školskog centra Sv. Franjo u Tuzli, piše nedjelja.ba.

Susret je započeo euharistijskim slavljem u kapelici koje je predvodio pastoralni suradnik u Centru za mlade vlč. Stipica Lešić, uz koncelebraciju tuzlanskog dekana i župnika u Dragunji preč. Marinka Mrkonjića, župnika u Breškama fra Marka Antića i župnika u Šikari fra Miroslava Ikića.

Nakon mise krizmanici su nastavili susret podijeljeni u skupine, da bi uslijedila motivacijska igra. Potom su kroz radionicu potaknuti na razmišljanje o darovima koje posjeduju, kao i darovima Duha Svetoga te razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici i njihovoj ulozi u toj zajednici. Imali su prigodu razmišljati i o Crkvi u budućnosti.

Na susretu je bilo 50 krizmanika iz župa Tuzlanskog dekanata: Rođenje BDM-a – Husino,Sv. Anto Padovanski – Lukavac, Sv. Juraj Mučenik – Morančani, Sv. Ana – Par Selo, Sv. Ivan Krstitelj – Živinice, Sv. Petar i Pavao – Tuzla, Sv. Leopold B. Mandić – Dragunja, Sv. Franjo Asiški – Šikara, Uznesenje BDM-a – Breške. Posebnu zahvalnost iz NCM-a upućuju animatorima iz Zenice i Tuzle. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sv. Josip proslavljen na Palama

Katoličke vijesti

Freiburška nadbiskupija ulaže u sunčevu energiju

Katoličke vijesti

Novi Travnik: Drugi okrugli stol Zaklade Ljudsko bratstvo i sestrinstvo

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti