Studija: Kršćani sumnjičavi prema umjetnoj inteligenciji u crkvi
Kršćanski život

Studija: Kršćani sumnjičavi prema umjetnoj inteligenciji u crkvi

Kršćani su više zabrinuti za umjetnu inteligenciju nego nekršćani, pokazuje nova studija.

Dok su neke crkve eksperiment s umjetnom inteligencijom (AI) u svojoj crkvi, a pregled je sada otkrio da većina kršćana ne vjeruje da je umjetna inteligencija dobra za crkvu.

Dok se većina ljudi još uvijek upoznaje s umjetnom inteligencijom, američka tvrtka za ispitivanje javnog mnijenja Barna Group ispitala je oko 1500 američkih kršćana o njihovim osjećajima u vezi s umjetnom inteligencijom i crkvom. Više od polovice (51 posto) vjeruje da to dvoje nikad ne treba povezivati. Još veća skupina (52 posto) izjavila je da bi bili razočarani kad bi znali da njihova zajednica koristi takvu tehnologiju. Ovo izvješće Evanđeoski fokus.

Uzbuđen

Općenito, Barna Države da kršćani manje vjeruju AI nego nekršćani. „Nešto više od jednog od četiri kršćanina (28 posto) kaže da se nada da umjetna inteligencija može učiniti pozitivne stvari u svijetu, u usporedbi s dva od pet nekršćana (39 posto današnjih kršćana također je manje vjerojatno od nekršćana da će se osjećati fascinirano ili uzbuđeni zbog umjetne inteligencije ili da će im olakšati život.”

U Bože Istraživanje objavljeno ranije ove godine, 54 posto ispitanih čelnika ministarstava reklo je da su oboje iznimno zabrinuti zbog etičkih ili moralnih pitanja vezanih uz korištenje umjetne inteligencije u Crkvi i pojavu tehnologije u svijetu. “Podaci otkrivaju da su crkveni čelnici prilično podijeljeni u svojim mišljenjima o ulozi umjetne inteligencije u Crkvi i načinu na koji čitaju teren”, rekla je Savannah Kimberlin, pridružena potpredsjednica u Barna grupi. Christian Post.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Najava: Četvrta javna tribina Asocijalizacija modernog društva u okviru projekta “Mladi i demokracija”

Katoličke vijesti

Kako se crkve mogu nositi s populizmom?

Katoličke vijesti

Dinamična međuigra između liturgije i osobne molitve, Tajna grešnika i svetaca i više sjajnih poveznica!

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti