Što bi učenici kod kuće trebali raditi preko ljeta?
Kršćanski život

Što bi učenici kod kuće trebali raditi preko ljeta?

Ako želite napraviti plan na koje ćete se vrste učenja usredotočiti nakon završetka formalne školske obveze, evo nekoliko ideja za vaše ljeto!

Ovo je pozdrav za sve vas kolege roditelje koji se školuju kod kuće, jer prolazite kroz ovaj posljednji dio školske godine. Kraj se nazire, ali cilj se još uvijek čini tako daleko!

Dok moja obitelj ide u školu tijekom cijele godine, imamo mnogo lakši školski raspored tijekom ljeta, tako da obično držim kratak popis stvari na koje se zaista želim usredotočiti tijekom tih mjeseci. Obično su to aktivnosti učenja koje iz bilo kojeg razloga nismo stigli obaviti tijekom školske godine.

Možda se želite odmoriti od planiranja apsolutno bilo čega za ljeto i samo se usredotočiti na ljeto puno jastučića za prskanje, sladoleda i igranja, bez školskih obaveza na vidiku. To je potpuno razumljivo i iskreno zvuči sanjivo.

Ali ako želite iskoristiti ljeto da označite neke obrazovne stavke sa svog popisa, mi smo za vas. Ako želite napraviti plan na što ćete se usredotočiti kada formalna školska obveza završi, evo nekoliko ideja za vaše ljeto!

1
Životne vještine

Koje bi životne vještine vaša djeca trebala znati u ovoj dobi? Počeo bih tamo.

Može li vaše dijete skuhati nekoliko osnovnih obroka? Mogu li oprati rublje? Kupiti nešto sami u trgovini? Popraviti poderotinu na njihovoj odjeći? Plijeviti vrt? Predstaviti prijatelje na zabavi? Ljubazno pozdraviti odrasle? Napisati zahvalnicu?

Što god želite da vaše dijete savlada, ljeto je odlično vrijeme da malo osvježite ove životne vještine.

Za moju su djecu životne vještine plivanja i vožnje bicikla u velikom fokusu. Moj cilj za ovo ljeto je osigurati da moja starija djeca mogu samostalno plivati ​​i voziti bicikle na dva kotača.

Moja je petogodišnjakinja savladala vožnju biciklom u samo dan ili dva (brže od svoje starije braće i sestara!) koristeći Strider bicikl za ravnotežu, pa bih vam preporučio nešto takvo za početak. Također sam potražio nekoliko videozapisa na YouTubeu o tome kako naučiti dijete plivati ​​i voziti bicikl, i otkrio sam da su ti videozapisi stvarno korisni da znam odakle početi!

2
Tehnološke vještine

Iako bih volio da moja djeca rade na vještinama poput kodiranja i tipkanja tijekom cijele godine, realnost je da su ti predmeti potisnuti sa strane veći dio školske godine, pa sam otkrio da je ljeto odlično vrijeme za moju stariju djecu raditi na učenju ovih vještina 21. stoljeća.

Ovo ljeto moja će djeca raditi kroz program učenja za Sphero Bolt, “robota za kodiranje” koji uči djecu kako kodirati na interaktivan i zabavan način. Moja ga djeca vole koristiti (“To je kao naš kućni ljubimac!”) i cijenim jednostavne planove lekcija i obrazovne aktivnosti koje dolaze s njim.

Tipkanje je još jedna vještina na kojoj ćemo raditi ovo ljeto, a iako još nisam odabrala program, čujem dobre stvari o Klub daktilografa (i to besplatno!).

3
Proučavanje prirode

Dok proučavanje prirode kako bi se zapalila iskra promatranja i znanstvenog istraživanja zvuči kao sjajna ideja u teoriji, stvarnost je da se mučim doći do toga tijekom školske godine. Samo prolaženje kroz matematiku, jezične umjetnosti i druge temeljne predmete oduzima toliko vremena da naš časopisi o prirodi često sjedi i skuplja prašinu.

Srećom, ljeto je savršeno vrijeme da duboko zaronite u ovo zanimanje. Vrijeme je prekrasno, tako da je lako izaći vani, a biljke i životinje napreduju, dajući nam puno za promatranje.

Nadam se da ću ovog ljeta moja djeca barem jednom tjedno unositi zapise u svoje dnevnike prirode i provoditi vrijeme zajedno promatrajući ptice, kukce i biljke oko našeg doma i susjedstva.

U tom smislu, ljeto je prekrasno vrijeme za posjet muzejima, poput lokalnih centara prirode i prirodoslovnih muzeja. Također biste mogli razmisliti o umjetničkim, znanstvenim ili kampovima u prirodi kako biste dublje zaronili u te teme s drugom djecom.

4
Jezične sposobnosti

Ako želite da vaše dijete nauči strani jezik, ljeto je odlično vrijeme da stvarno usavršite te vještine.

Možete ih upisati u ljetni kamp na stranom jeziku, ispuniti svoj dom knjigama na tom jeziku iz knjižnice, provjeriti online virtualne lekcije (jedna moja prijateljica ima svoju djecu koja uče litvanski na ovaj način!) ili čak unajmiti učitelja doći u svoj dom.

Naravno, učenje jezika također se odnosi na engleski (ili bilo koji drugi jezik koji vaša obitelj govori kod kuće!). Postoji razlog zašto je ljetno čitanje tako popularno, pa biste mogli pogledati programe poput ovaj iz popularne tvrtke za kurikulum za kućnu školu ili ovo Začarano putovanje jedan ili ovo za ispis program za praćenje čitanja na temu oceana.

A ako još niste, neka ovo bude ljeto koje organizirate klub dječje knjige. Obećavam vam da će biti fantastično i da će vaša djeca biti toliko uzbuđena za čitanje!

5
Izgradnja vjere

Naravno, najbolja i najvažnija stvar na koju se možete usredotočiti ovog ljeta je rast vaše vjere kao obitelji.

Možda planirate ići na dnevnu misu sa svojom djecom jednom ili dva puta tjedno, možda se sastati s prijateljima da zasladite dogovor. Zahvalan sam svojoj prijateljici Erici koja je za ovo ljeto pripremila tjedni događaj “Misa i seljačka tržnica” i drugim prijateljima koji planiraju datume igranja u parku kako bi uskladili zajedničko odvođenje naše djece na misu.

Ako vaša obitelj uživa u šetnji nakon večere u dugim ljetnim večerima (nešto što se nadam dodati našoj svakodnevnoj rutini!), možete zajedno moliti krunicu dok šetate.

Možda čak i otputujete u Katolička obiteljska zemlja ili upišite svoju djecu u Totus Tuus ili Vacation Bible School u lokalnoj župi. Starija djeca bi mogla uživati ​​u uspavani katolički logor.

A ako vaša obitelj ide na godišnji odmor, ne propustite priliku otići na misu na odredište. Neopisivo je cool iskustvo pridružiti se bogoslužju s katolicima diljem svijeta!

Strider Bikes i Sphero Bolt dali su mi proizvode za recenziju za ovaj članak.

Mama i tata igraju igru ​​s malim djetetom
dosadna djevojčica na tepihu

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kako postići trajni mir? Pavlov odgovor u Poslanici Efežanima » Tekstovi

Katoličke vijesti

Potresi su kroz povijest na području riječke nadbiskupije oštetili mnoge crkve » Tekstovi

Katoličke vijesti

Katoličke škole u Torontu dopuštaju zastavu ponosa, odbijaju zastavu za život

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti