Stephen Colbert supripovjeda memoare nove audio knjige pape Franje
Europa

Stephen Colbert supripovjeda memoare nove audio knjige pape Franje

Washington, DC Newsroom, 18. ožujka 2024. / 17:00

Katolički voditelj kasnonoćnih talk showa i komičar Stephen Colbert jedan je od naratora za englesku verziju audio knjige nadolazeće autobiografije pape Franje, koja izlazi u utorak, 19. ožujka.

Franjina knjiga pod naslovom “Život: Moja priča kroz povijest,” dokumentira najznačajnije trenutke Papinova života od njegova djetinjstva do danas. Izdavač, HarperCollins, navodi voditelja emisije “The Late Show with Stephen Colbert”, zajedno s franjevačkim ocem Johnom Quigleyem, kao naratori za verziju audio knjige autobiografije na engleskom jeziku.

Knjiga govori o Franjinu odrastanju, vremenu koje je proveo u sjemeništu i njegovoj službi kao svećenika, biskupa i na kraju pape. Ne bježi od kontroverznih elemenata njegova papinstva, već se radije obraća njegovim klevetnicima i brani njegove napore da Crkvu učini pastoralnijom.

Colbert, koji je tijekom svoje karijere otvoreno govorio o svojoj katoličkoj vjeri, često je izražavao svoju naklonost prema Franjinom papinstvu, kao npr. rekao je u svojoj emisiji 2015 da je on “potpuni Francisov obožavatelj”. Kad je papa te godine posjetio Sjedinjene Države, Colbert je posvetio mali dio njegove emisije do rasprave o papinoj nepogrešivosti, Drugom vatikanskom saboru i apostolskom naslijeđu.

Unatoč svojoj katoličkoj vjeri, Colbert je odstupio od crkvenog učenja u nekim pitanjima, kao što su homoseksualnost i abortus.

Tyler Arnold

Tyler Arnold je zaposlenik izvjestitelja za Katoličku novinsku agenciju, sa sjedištem u uredu EWTN News u Washingtonu. Prethodno je radio za The Center Square i objavljivao je u raznim novinama, uključujući The Associated Press, National Review, The American Conservative i The Federalist.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Građanski rat u Sudanu: Što se događa i zašto?

Katoličke vijesti

Crkva odgovara na napade rulje na kršćane u Pakistanu

Katoličke vijesti

Stručnjaci pregled slučaja tableta za pobačaj Vrhovnog suda SAD-a

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti