SPROVOD IVANA MITROVIĆA U BUKU
Požeška biskupija

SPROVOD IVANA MITROVIĆA U BUKU

Na mjesnom groblju u Buku, 29. siječnja 2024. sahranjen je Ivan Mitrović, otac svećenika Požeške biskupije Gorana Mitrovića, župnika Župe sv. Marka Evanđelista u Našicama. Uz rodbinu i vjernike bučke župe pokojnog oca Ivana ispratili su brojni svećenici na čelu s Antunom Ćorkovićem, dekanom Pleterničkog dekanata. Sprovodne obrede i Misu zadušnicu predvodio je generalni vikar Želimir Žuljević, izaslanik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, pročitavši sažalnicu koju je biskup Antun uputio župniku Goranu:

»U jutarnjim satima, 27. siječnja 2024. Vaš cijenjeni otac Ivan u osamdesetoj godini života predao je dušu svome Stvoritelju. Primite izraze moga dubokog kršćanskog suosjećanja, koje iskreno dijelim i s Vašom braćom Tomislavom i Željkom, sestrama Ljiljanom, Ljubicom i Marinom, rodbinom i prijateljima, te svima koji su poštivali Vašeg oca Ivana.

Biografija plemenitog pokojnika Ivana ispisana je vjernošću Bogu, Crkvi i obitelji. On nije sumnjao da Bogu treba dati prvenstvo u vlastitom životu i obitelji, što je zajedno sa suprugom Slavicom svjedočio Vama, drugim članovima Vaše brojne obitelji, kao i svojim sumještanima. Isusova je riječ: „Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima“ (Mt 10,32). Vaš otac Ivan živio je u svijesti navedenih Isusovih riječi i očitovao se Božjim suradnikom na ovome svijetu, te sam uvjeren da će se Gospodin očitovati njegovim u vječnosti. Neka mu Pobjednik nad smrću udijeli mir i puninu života u slavi svoga uskrsnuća.

A Vama i svima koji tugujete za dragim pokojnikom neka Bog udijeli utjehu u nadi ponovnog susreta u vječnosti s njime i majkom Slavicom. Povezan s Vama u molitvi za oca Ivana, bratski Vas u Gospodinu pozdravljam«, zaključio je biskup Antun svoju sažalnicu.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

BISKUP ANTUN PROGLAŠEN POČASNIM GRAĐANINOM GRADA DARUVARA

Katoličke vijesti

BLAGOSLOV ZGRADE POŽEŠKOG GRADSKOG MUZEJA

Katoličke vijesti

BLAGOSLOVLJEN I POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVI DJEČJI VRTIĆ U POŽEGI

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti