Slovački biskupi pozivaju na mir nakon atentata na premijera
Biskupska konferencija

Slovački biskupi pozivaju na mir nakon atentata na premijera

Nakon pokušaja atentata na premijera Roberta Fica u srijedu, 15 svibnja, slovački biskupi pozvali su na mir i jedinstvo.

“Moramo aktivno raditi za mir”, rekao je u izjavi od 15. svibnja predsjednik Slovačke biskupske konferencije nadbiskup iz Košica mons. Bernard Bober te naglasio kako je „važno poštovati jedni druge te jačati dobro u svakome od nas”. Pozvao je javnost da odbaci svaki oblik nasilja i promiče dobro u ljudima, prenosi portal Nedjelja pozivajući se na CNA Deutsch.

Nadalje, nadbiskup Bober izrazio je duboko žaljenje zbog nasilnog incidenta i osudio ono što vlasti tretiraju kao pokušaja ubojstva. „Želim premijeru brz oporavak i molim vjernike da mole za mir u našoj domovini i za sve građane Slovačke Republike”, rekao je nadbiskup na kraju svog priopćenja.

Također, nadbiskup Bratislave Stanislav Zvolensky objavio je na društvenim mrežama kako se moli Ficovo ozdravljenje te da je zgrožen tragičnim incidentom

Podsjetimo, napadač je opisan kao ”vuk samotnjak” koji je djelovao iz političke mržnje prema Ficu. On je svoje nezadovoljstvo politikom vlade izrazio u videu objavljenom na internetu prije pokušaja ubojstva. Sada se suočava s optužbama za pokušaj ubojstva i doživotnom robijom.

Inače, pokušaj atentata na Fica predstavlja prvi pokušaj atentata na jednog europskog političara u više od 20 godina. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održana plenarna sjednica Vijeća franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Katoličke vijesti

Fra Antonio Baketarić propovijedao u posljednji korizmeni petak u sarajevskoj katedrali

Katoličke vijesti

Dani biskupa Ivana Antunovića 2024.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti