Slavlja Prve pričesti – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Slavlja Prve pričesti – Dubrovačka biskupija

Slavlja Prve pričesti počela su u župama i crkvama na području Dubrovačke biskupije. Na Nedjelju Dobrog pastira 21. travnja prvu pričest primilo je 39 dječaka i djevojčica u župi sv. Ilara u Mlinima u nazočnosti svojih roditelja, obitelji i župne zajednice sa župnikom don Miljenkom Babaićem.

Iste nedjelje troje djece primilo je prvu pričest na misi u župi Gospe od Sniga u Pupnatu, a radosnom trenutku uz župnika don Roberta Karačića nazočili su članovi obitelji i župna zajednica.

Prva pričesti je 28. travnja upriličena na svečanom misnom slavlju u Lovištu u crkvi Srca Marijina. Roditelji i cijela župna zajednica sa župnikom don Josipom Mudrim svjedočili su radosti troje prvopričesnika koja su s vjerom prvi put primila ono što su dugo iščekivala – Isusa u euharistiji – i tako započela taj važni sakramentalni put za život vjere u kršćanskoj zajednici.

U narodnim nošnjama djeca župe Presvetog Trojstva na Grudi primila su prvi put euharistijskog Isusa u nedjelju 5. svibnja na misi koju je predslavio župnik don Josip Mazarekić i na kojoj je uz obitelji prvopričesnika sudjelovao i veliki broj vjernika.

A.T.

Fotografije: župne zajednice

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Crkveni orguljaš i liječnik Darko Kristović jedan od dobitnika Nagrade Dubrovnika – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Mozartovim Requiemom zatvorena manifestacija Kršćansko lice kulture 2024. – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Objavljen Priručnik s katehezama za SHKM u Gospiću 2024. – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti