U Biskupskom Domu u Požegi, 8. veljače 2024. održana je posljednja provjera, tzv. skrutinij prije prezbiterskog ređenja đakona Požeške biskupije Ivana Klarića iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj. Uz požeškog biskupa Antuna Škvorčevića na skrutiniju su sudjelovali voditelj priprave đakona za prezbitersko ređenje Ivica Bošnjak, kancelar Biskupskog ordinarijata Robert Kupčak, te tajnik Matej Siluković.

Nakon molitve biskup Antun je obrazložio značenje skrutinija, pojasnivši da je to čin temeljitog uvida u sve ono što po crkvenim propisima služi prosudbi o prikladnosti pojedinog kandidata za sveti red. Na temelju svih dokumenata i svjedočanstva mjerodavnih osoba biskup je izrazio uvjerenje da su formacija Ivana Klarića u Bogoslovnom sjemeništu i đakonski praktikum očitovali kako je on ozbiljno i odgovorno prihvatio Božji poziv na duhovno zvanje i posvjedočio spremnost za prezbitersko ređenje. Pozvao je đakona Ivana da s cjelovitim predanjem i požrtvovnom založenošću prihvati službu koja će mu biti povjerena te vjerno vrši poslanje što će ga primiti od Crkve. Kancelar Kupčak potom je izvijestio da spomenuti đakon posjeduje sve potrebne dokumente koje traže crkveni propisi, a voditelj đakonskog praktikuma Ivica Bošnjak prikazao je ostvareni program priprave tijekom đakonske godine, na kraju koje je položio jurisdikcijski ispit i obavio petodnevne duhovne vježbe u Domu sv. Augustina u Velikoj.

Biskup Antun zahvalio je voditelju đakonskog praktikuma i ostalima koji su bili uključeni u pripravu đakona Ivana za prezbitersko ređenje. Čestitao mu je završetak formacije za svećeništvo, uručio pisani odgovor kojim prihvaća njegovu molbu da budu zaređen za prezbitera Požeške biskupije, potaknuvši ga da u subotu, 10. veljače 2024. s pravim raspoloženjem vjere pristupi svećeničkom ređenju.