Singapursko iščekivanje Papinog posjeta pokreće dijalog o društvenim promjenama
Svijet

Singapursko iščekivanje Papinog posjeta pokreće dijalog o društvenim promjenama

U razgovoru za Catholic News, službene novine Singapurske nadbiskupije, katolički parlamentarac Alex Yam podijelio je uvide o tome kako učenja Svetog Oca vode njegov pristup gorućim društvenim pitanjima u Singapuru.

Autor LiCAS News

Dok se nacija priprema za svoj prvi papin posjet u gotovo četiri desetljeća, dijalog o međuigri između vjere i javne politike se intenzivira.

Posjet pape Franje 11. i 13. rujna s nestrpljenjem se očekuje, ne samo u lokalnoj katoličkoj zajednici nego iu širem društvu, s obzirom na njegov potencijal da utječe na rasprave o nizu gorućih pitanja, uključujući socijalnu pravdu, obiteljske vrijednosti i obrazovanje .

Yam, poznat po integraciji vjerskih vrijednosti u svoj politički rad, naglasio je važnost podupiranja dostojanstva svakog pojedinca.

“Kao katolici, pozvani smo podupirati dostojanstvo svake osobe, bez obzira na njezine životne okolnosti, poglede ili spolnu orijentaciju, budući da smo svi stvoreni na sliku i priliku Božju”, rekao je.

Ova poruka odjekuje dok se Singapur bori s društvenim promjenama kao što su porast stope razvoda i pad stope nataliteta, izazivajući tradicionalne obiteljske strukture.

Yam se osvrnuo na stajalište Crkve kako ga je papa Franjo artikulirao u svojim apostolskim pobudnicama, Evangelii Gaudium i Amoris Laetitia.

“Svetost braka i ljudske seksualnosti je područje u kojem je Sveti Otac podupirao tradicionalno katoličko učenje”, primijetio je.

Yam je naglasio potrebu za politikama koje jačaju obitelji, promiču zdrave odnose i pružaju podršku onima u poteškoćama.

Istaknuo je Papinu podršku obrazovnom pristupu koji naglašava ljudske vrijednosti, solidarnost i poštivanje različitosti, zalažući se za holistički sustav koji njeguje intelektualni, emocionalni i duhovni razvoj.

“To omogućuje više raznolikosti i kreativnosti u našem društvu i gospodarstvu, što zauzvrat gradi otporniju radnu snagu”, rekao je.

Što se tiče ekonomskih razlika, Yam je naglasio predanost Crkve preferencijalnoj „Opciji za siromašne“, načelu koje podupire politike usmjerene na poticanje pravednijeg društva.

“Iako je ekstremno siromaštvo u Singapuru rjeđe nego drugdje, sve veći jaz između bogatih i siromašnih ostaje problem”, istaknuo je, ponovno potvrđujući Papinu viziju ljubavi, pravde i solidarnosti.

“Njegov pastoralni pristup izaziva nas, vjernike, da se pozabavimo društvenim nepravdama, zagovaramo marginalizirane i promičemo dijalog i pomirenje stavljajući Krista u središte naših života, naše zajednice i naše nacije”, rekao je Yam.

Kao katolički član parlamenta, Yam je rekao da živi svoju vjeru kroz svakodnevnu suradnju s čelnicima u raznim sektorima kako bi se uhvatio u koštac s društvenim izazovima.

“Nadam se da ćemo zajedno biti vođeni vjerom u Boga dok putujemo kao živa, evangelizacijska i misionarska Crkva u izgradnji pravednijeg i suosjećajnijeg svijeta za sve”, rekao je.

Ovaj je članak izvorno objavljen na https://www.licas.news/. Sva prava pridržana. Neovlašteno ponovno objavljivanje od strane trećih strana nije dopušteno.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

‘Kršćanski nacionalizam’ suprotstavlja se katoličkom učenju

Katoličke vijesti

Guverner Louisiane smanjio milijun dolara za sklonište za beskućnike Katoličke dobrotvorne organizacije zbog brige crkve za migrante

Katoličke vijesti

Heroina Sybil Kathigasu iz Drugog svjetskog rata mogla bi biti prva svetica Malezije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti