SASTANAK ŽUPNIKA ČIJI SU PROJEKTI PROŠLI NA NATJEČAJU „PREKOGRANIČNE SURADNJE“
Srijemska biskupija

SASTANAK ŽUPNIKA ČIJI SU PROJEKTI PROŠLI NA NATJEČAJU „PREKOGRANIČNE SURADNJE“

02. srpanj 2024.

U prostorima biskupskog ordinarijata u Srijemskoj Mitrovici u četvrtak, 27. lipnja, susreli su se župnici župa čiji su projekti prošli na natječaju „Prekogranične suradnje“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, s biskupom mons. Fabijanom Svalina.

SR. MITROVICA (TU) – Susretu su nazočili mons. Josip Ivešić, generalni vikar i Petar Dujić, ekonom biskupije.

Nakon uvodne molitve i pozdrava prisutnima, biskup Svalina je zahvalio svećenicima koji su poduzeli sve što je bilo potrebno kako bi prijavili projekte na natječaj Ministarstva, prijavljeno je oko dvadesetak projekata s područja Srijemske biskupije. Biskup je zahvalio Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije, koje su pomogle oko umrežavanja i povezivanja s partnerima iz Hrvatske. Posebno se zahvalio i Ministarstvu što je ove godine prihvatilo i podržalo 8 projekata s područja Srijemske biskupije. Pozvao je prisutne na veliku odgovornost i ozbiljnost u provedbi ovih projekata.

Generalni vikar Josip Ivešić kratko je predstavio prijavljene projekte, s naglaskom na one koji su ostvarili potporu Ministarstva, te je progovori o nekim praktičnim i važnim stvarima veznim uz realizaciju samih projekata. Zatim je ekonom biskupije Petar Dujić iznio još neke važne informacije vezane uz provedbu pojedinih projekata, kao i nužnost poštivanja svih odredaba vezanih uz predfinanciranje. Upravo je pitanje predfinanciranja jedno od većih poteškoća s kojima se susreću župe Srijemske biskupije. Dogovoreno je da će same župe pokušati naći načina da barem djelomično financiraju planirane projekte, te da će biskupija prema svojim mogućnostima pomoći posudbom za sredstva koja nedostaju.

Na koncu susreta, biskup Svalina je još jednom pozvao prisutne da učine sve što je potrebno kako bi opravdali povjerenje koje su dobili kroz konkretne projekte „Prekogranične suradnje“. Onako kako budemo postupali sada s dodijeljenim sredstvima, biti će zalog i nekih budućih projekata, koji su itekako važni za duhovni, pastoralni i materijalni razvoj Srijemske biskupije.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

ARHEOLOŠKI NALAZI OTKRIVENI ISPOD ŽUPNOG DOMA U SRIJEMSKIM KARLOVCIMA

Katoličke vijesti

SLAVLJE SVETE POTVRDE U SRIJEMSKOJ KAMENICI

Katoličke vijesti

SVETA MISA I POTPUNI OPROST U SRIJEMSKOJ MITROVICI

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti