Sarajevski muftija Grabus posjetio čuvara svetišta Gospe Olovske fra Iliju Božića
Biskupska konferencija

Sarajevski muftija Grabus posjetio čuvara svetišta Gospe Olovske fra Iliju Božića

U okviru službene posjete Medžlisu Islamske zajednice Olovo, delegacija Muftijstva sarajevskog je 1. srpnja 2024. posjetila fra Iliju Božića, čuvara i upravitelja svetišta Gospe Olovske u Olovu, pedesetak kilometara sjeverno od Sarajeva. U posjeti fra Iliji Božiću bili su muftija dr. Nedžad Grabus, rukovoditelj službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva dr. Samed Omerdić i glavni imam Medžlisa IZ Olovo Esad-ef. Pepić, objavljeno je na mrežnoj stranici Muftijstva sarajevskog.

Važnost posjeti dao je i načelnik Općine Olovo gosp. Đemal Memagić.

U ugodnom razgovoru fra Ilija Božić predstavio je historijat i važnost svetišta i djelovanje u suvremenim okolnostima. U tijeku je obnova i sanacija crkve, sakralnog objekta koji ima posebnu važnost u kulturi katolika u BiH.

Muftija Nedžad Grabus podcrtao je važnost bosansko-hercegovačke kulture zajedničkog života, razvoja i čuvanja stečenog iskustva poštivanja različitih vjerskih identiteta u BiH.

Načelnik gosp. Memagić naglasio je da je za Općinu Olovo izuzetno važna stalna briga o sakralnim objektima, ljudima i podržavanje svih dobrih programa i projekata koji povezuju ljude.

Muftijstvo sarajevsko će u skladu s bosanskom tradicijom i običajima, poštujući rad franjevaca u BiH podržati obnovu sakralnog objekta u Olovu. (kta/muftijstvosarajevsko.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Zaređen novi požeški biskup Ivo Martinović

Katoličke vijesti

Nova knjiga za prvopričesnike: ‘Danas sam susreo Isusa’

Katoličke vijesti

Papa Franjo osudio rodnu teoriju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti