Rim: Održan međunarodni susret voditelja Isusovačke službe za izbjeglice
Biskupska konferencija

Rim: Održan međunarodni susret voditelja Isusovačke službe za izbjeglice

Od 24. do 28. lipnja 2024. u Rimu je održan susret voditelja svih ureda Isusovačke službe za izbjeglice (JRS). Ovaj petodnevni događaj okupio je ključne predstavnike iz cijelog svijeta s ciljem oblikovanja novih strateških smjernica za budućnost.

Primarni cilj ovog susreta bila je analiza proteklog razdoblja te razmjena znanja i iskustva, kao i provođenje procesa dubokog osluškivanja kako bi se postigao konsenzus o smjeru djelovanja u nadolazećim godinama. Na sastanku su sudjelovali članovi Međunarodnog ureda i voditelji ureda JRS-a iz cijeloga svijeta. To je ujedno bio i prvi susret takvog karaktera. Posebno ohrabrujuće bilo je prisustvo generala Družbe Isusove, oca Artura Sose, SJ, koji je svojim riječima podrške i mudrosti dao poseban doprinos susretu.

Susret je započeo u nedjelju, 23. lipnja, svečanom dobrodošlicom i misom. Sljedećih dana, sudionici su kroz različite dinamičke procese, osobna promišljanja i grupne rasprave radili na analizi trenutnog strateškog okvira JRS-a, raspravljali o naučenim lekcijama i dosadašnjim praksama, te vodili dijalog o identitetu i misiji JRS-a u sadašnjem i budućem kontekstu. Također su promišljali o budućoj ulozi JRS-a u globalnom okruženju.

Završnog dana susreta, 28. lipnja, sudionici su iznijeli preliminarne prioritete i smjernice za budući rad organizacije. Naglasak je stavljen na potrebu za jačanjem sposobnosti voditelja za razlučivanje te na važnost osluškivanja potreba i stvarnosti izbjeglica kojima JRS služi. Istaknuta je i važnost zajedničkog djelovanja i postizanja konsenzusa u suočavanju s izazovima koji su pred njima.

Ovaj međunarodni susret označava značajan korak naprijed u jačanju i unaprjeđenju rada Isusovačke službe za izbjeglice i njenom nastojanju za služenjem osobama na putu u skladu s vrijednostima i misijom organizacije. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Chicagu pokopan fra Ilija Puljić, brat nadbiskupa u miru Želimira Puljića

Katoličke vijesti

Krizma u Kraljevoj Sutjesci | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Hodočašće mladih i festival duhovne glazbe „Duga“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti