Raspjevani Božić u hospiciju – Riječka nadbiskupija
Riječka nadbiskupija

Raspjevani Božić u hospiciju – Riječka nadbiskupija

Učenici riječke Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić” zapjevali su 22. prosinca pod prozorima hospicija “Marija Krucifiksa Kozulić” kako bi korisnicima i djelatnicima donijeli božićnu radost i čestitali Božić. Slušajući raspjevane dječje glasove, korisnicima hospicija ozarila su se lica, a koji su mogli promatrali su ih iz svojih kreveta ili balkona i zapjevali s njima.

Riječki nadbiskup Mate Uzinić prije toga obišao je bolesnike u njihovim sobama, ohrabrio ih i čestitao im Božić te blagoslovio one koji su htjeli primiti blagoslov. Nakon toga pridružio se raspjevanim učenicima i njihovim profesorima i pohvalio njihovo dobro djelo. Potaknuo ih je da na isti način nastave svoj život, pomažući drugima. Istaknuo je kako hospicij upućuje i na poruku vječnog života u Kristu. „Ovaj hospicij je mjesto u kojemu možete reći da život ne prestaje smrću. A vjerujemo da život ne prestaje ako živimo i nastavljamo živjeti u ljubavi i za drugoga.“

Nadbiskupu je zahvalila ravnateljica hospicija Leopolda Ivković, a djeca su iz škole u susjedstvu došla predvođena učiteljima i ravnateljicom Jasnom Buketa.


Objavljeno: 22. prosinca 2023.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Žena – izgubljena moć? – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Terenska nastava goranskih učenika u ‘srce nadbiskupije’ – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti

Objavljena Papina poruka za korizmu – Riječka nadbiskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti