PRVA SVETA PRIČEST U ŽUPAMA ŠID, SOT I ERDEVIK
Srijemska biskupija

PRVA SVETA PRIČEST U ŽUPAMA ŠID, SOT I ERDEVIK

22. svibanj 2024.

Osmero djece je tijekom proteklih nedjelja po prvi puta blagovala Krista pod prilikama kruha i vina

SOT/VAŠICA/ERDEVIK (TU) – Osmero prvopričesnika primilo je Presveto Tijelo i Krv Isusa Krista i tako nastavilo svoj hod u vjeri kroz sakramente kršćanske inicijacije. Prva pričest u Sotu slavljena je  5. svibnja, u Vašici, filijali župe Šid, 12. svibnja, a u župi Erdevik, 19. svibnja. Prvu pričest u Sotu primili su: Mirela Zarecki, Leonora Ralbovski, Katarina Gajdašić i Luka Zarecki. U Erdeviku prvopričesnici su bili: Ivona Sarvaš, Ivana Špehar i Viktor Sklenar, a u Vašici Nina Vrapčenjak.

Djeca su se za prvopričesničko slavlje pripremala pohađajući  vjeronauk u školi te župnu katehezu svake druge subote u crkvenoj dvorani u Šidu. U pripravi djece bila je važna podrška obitelji, „kućne Crkve“, koja je svojim primjerom svjedočila o važnosti sakramenata ispovijedi i pričesti.

Prvopričesnici su imali zadatak na papir napisati svoje grijehe za prvu svetu ispovijed po uputama molitvenika „Moj mali molitvenik“, te naučiti napamet 10 Božjih zapovijedi. Tijekom euharistijskog slavljenja recitacijama su izrazili svoju radost što im se Krist dariva u svetoj pričesti, a na koncu mise dobili su uspomenu i ilustriranu Bibliju mladih, za nastavak upoznavanja našega Gospodina i Učitelja Isusa Krista. Pjevanje na misnim slavljima u sve tri župe animirao je zbor mladih iz Sota, kojega čine: Leonora Ralbovski, Magdalena Menđan, Dunja Šafarik, Matea Zarecki, Ema Lutrnig i Vlatka Murgaš.

Župni ured Šid/Sot/Erdevik

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

PRVA OVOGODIŠNJA SJEDNICA TISKOVNOG UREDA I UREDNIČKOG VIJEĆA NADE

Katoličke vijesti

PRVA PRIČEST U PETROVARADINU

Katoličke vijesti

YOUR JOB

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti