Proslavljena svetkovina sv. Antuna Padovanskog u Frankfurtu na Majni
Biskupska konferencija

Proslavljena svetkovina sv. Antuna Padovanskog u Frankfurtu na Majni

Svetkovina sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika hrvatske katoličke župe proslavljena je u četvrtak, 13. i nedjelju, 16. lipnja 2024. u Frankfurtu na Majni.

Na samu svetkovinu misu je predslavio župnik fra Petar Komljenović, a koncelebrirali su župni vikari fra Ante Bilokapić i fra Ignacije Milan Sladoja.

Fra Petar u propovijedi je istaknuo ljubav zaštitnika župe, sv. Antuna Padovanskog, prema Djetetu Isusu i njegovo nastojanje da jezik „ljubavi“ prenese na sve ostale.

Tom prilikom održan je i obred blagoslova djece i ljiljana.

Proslava je nastavljena u nedjelju procesijom s kipom sv. Ante, nakon čega je uslijedilo svečano euharistijsko slavlje u frankfurtskoj katedrali koje je predslavio župnik u koncelebraciji sa župnim vikarima.

U propovijedi je pojasnio sadržaj isječka iz Evanđelja kada Isus svojim učenicima govori o moći gorušičinog zrna koje, premda maleno, može uroditi obilnim plodom ako padne na plodno tlo. „Ova velika simbolika može se precrtati na širenje Svete Riječi po cijelom svijetu, ali i u malom na život naše zajednice koja je, hvala dragom Bogu, uistinu živa zajednica koja je već urodila tolikim plodovima. Dio života zajednice preslikao se je i na sveto misno slavlje u kojem su sudjelovali kroz čitanja, molitve vjernika, pjevanje i druge službe predstavnici različitih grupa koje djeluju u sklopu zajednice: folkloraši, pjevači velikog i malog zbora, Frame, Franjevačkog svjetovnog reda (OFS), katoličke mladeži i drugi“, istaknuo je župnik.

Pjevanje je vodio zbor „Mate Lešćan” pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović.

Na kraju mise pjevali su mladi članovi župe koje je pripremila s. Pava.

U župnom dvorištu koje je dekorirala s. Filipa Smoljo u popodnevnim je satima nastavljena proslava župe uz hranu i piće koje su pripremi članovi župnog vijeća uz pomoć članova Franjevačkog svjetovnog reda i pojedinih župljana.

Frankfurtski tamburaški sastav„Bagrem“ na čelu sa Ivicom Vrabecom bio je zadužen za glazbeni dio programa. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Siriji dva brata blizanca, ali i franjevca, zaređeni za prezbitere

Katoličke vijesti

Nova knjiga don Antona Šuljića: ‘Ni tamjan, ni dogmatika’

Katoličke vijesti

Papa Franjo uputio brzojav sućuti obiteljima i žrtvama smrtonosnog požara u Valenciji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti