Proslavljen blagdan Majke Božje Lurdske u Čulincu
Zagrebačka nadbiskupija

Proslavljen blagdan Majke Božje Lurdske u Čulincu

U nedjelju 11. veljače u filijalnoj crkvi u Čulincu u Župi sv. Pavla apostola, Zagreb-Retkovec, proslavljen je blagdan Majke Božje Lurdske. Svečano misno slavlje predvodio je župni vikar u Župi sv. Mihaela arkanđela u zagrebačkoj Dubravi fra Mišo Biskup, OFMCap. uz koncelebraciju župnika preč. Vinka Tomića.


 
U svojoj propovijedi fra Mišo prisjetio se svojih putovanja u Lourdes te vjernicima prepričao tamošnji događaj ukazanja. Spomenuo se i događaja Isusova čuda u Kani Galilejskoj te vjernicima uputio misao: “Braćo i sestre, mi smo na krštenju napunjeni vodom. Bog nas je ispunio tom živom vodom. Piše, kada se Isus krstio na Jordanu, iznad njega se otvorilo nebo. Tako je i za nas. Rečenicu “Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!” (Mt 3, 17) koju je Bog Otac izgovorio nad Isusom kada se krstio, izgovorio je i kad smo se i ti i ja krstili.”

Propovjednik je potaknuo vjernike da se češće prisjete svoga krštenja, čine pokoru i mole za grješnike, te istaknuo kako su to želje Majke Božje Lurdske. Svečanosti misnog slavlja doprinijeli su brojni ministranti, čitači i zbor Majke Božje Lurdske pod vodstvom Martine Kos.

Nakon mise druženje župljana nastavljeno je u prostoru Mjesnog odbora Čulinec. 

Dubravka Knežević, župna medijska suradnica

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Kutleša primio studente Pravnog fakulteta u Zagrebu

Katoličke vijesti

Središnje ekumensko slavlje u Karlovcu

Katoličke vijesti

Nadbiskup Kutleša krstio peto dijete obitelji Romić

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti