PROSLAVA SV. JURJA U GOLUBINCIMA
Srijemska biskupija

PROSLAVA SV. JURJA U GOLUBINCIMA

24. travanj 2024.

Golubinčani proslavili zaštitnika župe

GOLUBINCI (TU) – Crkveni god u župi golubinci svečano je proslavljen u utorak, 23. travnja. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Fabijan Svalina, srijemski biskup, u zajedništvu s domaćin sinom mons. Đurom Gašparovićem, srijemskim biskupom u miru, generalnim vikarom mons. Josipom Ivešićem, domaćim župnikom preč. Zdravkom Čabrajcem, te svećenicima Srijemske biskupije.

Na početku misnog slavlja preč. Čabrajac je pozdravio biskupe, braću svećenike, vjernike, među kojima je bilo gostiju i iz drugih župa, te zbor mladih. Poseban pozdrav uputio je pravoslavnom sveštenika u Golubincima o. Miloradu Bojčiću.

Biskup Svalina je u homiliji rekao kako ova župa može biti ponosna jer ima zaštitnika koji je od svih svetaca najviše puta prikazan na slikama, pjesnici najviše pisali pjesama o njemu, zaštitnik je mnogih država i gradova u svijetu… „Danas slavimo blagdan mučenika ili još bolje rečeno svjedoka Jurja. On je u svom životu ostvario Isusove riječi: ‘I bit ćete mi svjedoci’. I mi smo pozvani biti svjedoci. Svjedočanstvo za Isusa ostvaruje se različito u našem životu. Možda bismo sveukupno svoje djelo mogli svesti na jednu Isusovu riječ ‘I bit ćete mi svjedoci’“.

Sv. Juraj, vaš zaštitnik, je bio svjedok onoga što je prihvatio, svjedok Isusa Krista. Od njega se tražilo da u ime svjedočanstva ide do kraja i položi svoj život. Vi, dragi vjernici, poput vašeg zaštitnika i brojnih drugih suvremenijih svetaca, budite svjedoci vjere u svojim domovima, obiteljima, u vašem mjestu te radnim sredinama.

Na koncu misnoga slavlja mons. Đuro Gašparović, pročitao je svoj dekret odrješenje od službe dijacezanskog biskupa te umirovljenja. Župljani župe sv. Juraj i članovi Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva „Tomislav“ iz Golubinaca uručili su prigodan dar biskupu u miru, kao zahvalu za sav njegov predan i marljiv rad kao biskupa, te posebnu brigu za njegovu rodnu župu Golubinci.

Poslije biskupskog blagoslova, vjerni narod u zajedništvu sa prezbiterima, se zadržao oko bratskog stola u pastoralnom centru „Sv. Ivana Pavla II.“ u okviru župe.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

VJERONAUČNI IZLET U ŠUMU

Katoličke vijesti

KONCERT DUHOVNE GLAZBE U RUMI

Katoličke vijesti

GODINE DJELOTVORNE LJUBAVI

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti