​​​​​​​Proslava sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale uoči zasjedanja Biskupske konferencije BiH
Biskupska konferencija

​​​​​​​Proslava sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale uoči zasjedanja Biskupske konferencije BiH

Banjolučka biskupija i katedrala proslavit će svoga nebeskog zaštitnika sv. Bonaventuru svečanim Euharistijskim slavljem. Svetu misu, u ponedjeljak 15. srpnja 2024. u 10 sati u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci, u zajedništvu s drugim biskupima, predvodit će potpredsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Prije proslave patrona bit će trodnevna duhovna priprava od 12. do 14. srpnja s Misnim slavljima u petak i subotu u 18 sati te u nedjelju u 9 sati. Prije Misnih slavlja bit će prigoda za svetu ispovijed.

U utorak i srijedu, 16. i 17. srpnja 2024., u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. 80), bit će održano 90. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH. Zasjedanje će započeti u utorak, 16. srpnja u 9 sati.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka donesenih na 89. redovitom zasjedanju BK BiH, održanom 20. i 21. ožujka 2024. u Mostaru, i na drugim susretima. Saslušat će izvješće Nadzornog i Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine. Također će se osvrnuti na svoj pohod ad limina u Rimu od 3. do 8. svibnja 2024. te dogovoriti saziv Vijećâ i Komisija BK BiH u novom petogodišnjem mandatu.

Konferencija za novinstvo bit će upriličena u srijedu, 17. srpnja u 12 sati također u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci. Na teme zasjedanja osvrnut će se nadbiskup Tomo Vukšić i biskup Željko Majić.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Caritas BiH, s partnerima, u Mostaru organizira sajam zapošljavanja mladih

Katoličke vijesti

Misionarsko hodočašće Kvarnerom | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Razmišljanja pape Franje za pobožnost Križnoga puta u Koloseumu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti