Proslava blagdana blažene Marije Propetog Isusa Petković u Osijeku |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Proslava blagdana blažene Marije Propetog Isusa Petković u Osijeku |

OSIJEK (TU) – U Župi Svete Obitelji u Osijeku u utorak, 9. srpnja 2024. svečano je proslavljen blagdan blažene Marije Propetog Isusa Petković. Euharistijsko slavlje je predstavio župnik fra Dragutin Bedeničić koji se u propovijedi obratio prisutnoj djeci iz vrtića Marija Petković kojega vode Kćeri Milosđa, također prisutne i u župi.

Župnik je upitao djecu kako mogu biti dobri i sveti, a djeca su odgovorila da to mogu biti ako čine dobra djela. Znala su djeca odgovoriti i gdje je sve blažena Marija činila dobra djela i kome odgovarajući da su to bili siromašni. Na to je on potvrdio da i danas imamo siromaha, te istaknuo kako svi mogu biti poput blaženice i činiti dobro drugome: to su naši roditelji, prijatelji u vrtiću, i svi koji su u potrebi.

Na euharistijskom slavlju pjevala su djeca iz vrtića pod ravnanjem s. M. Helene koja ih je spremala za euharistiju i za program na kraju sve mise. Djeca su u svojoj jednostavnosti i srdačnosti,  naizmjenično s nekoliko recitacija i pjesmama slavile blaženicu čije ime nosi i vrtić koji pohađaju. Na misi je bio veliki odaziv roditelja kao i štovatelja blažene Marije. Slavlje je završeno zajedničkim druženjem i osvježenjem uz čašćenje.

Župljani su se na proslavu blagdana pripravljali trodnevnicom koju je također predvodio župnik fra Dragutin Bedeničić.  s. Irena Bajan

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Hodočasnički dan bl. majci Mariji T. Scherer |

Katoličke vijesti

Hodočašće Župe sv. Petra |

Katoličke vijesti

Obilježen spomendan Marije Propetog Isusa Petković |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti