‘Prilika bez presedana’: Institut Augustine najavljuje preseljenje u St. Louis
Europa

‘Prilika bez presedana’: Institut Augustine najavljuje preseljenje u St. Louis

Osoblje CNA, 23. travnja 2024. / 13:30

Augustinov institut, katolički obrazovni i evangelizacijski apostolat sa sjedištem u Denveru gotovo dva desetljeća, objavio je u utorak da će preseliti svoje djelovanje u novi kampus u nadbiskupiji St.

Institut, osnovan 2005. godine kao katolički diplomski teološki fakultet, trenutno ima 550 studenata. To piše na svojoj web stranici da postoji da služi “formaciji katolika za novu evangelizaciju” tako što će “opremiti[ping] Katolici intelektualno, duhovno i pastoralno da obnove Crkvu i preobraze svijet za Krista.”

Organizacija je u utorak objavila da je kupila bivši Boeingov centar za vodstvo u Florissantu, Missouri, nedaleko od centra St. Louisa. Škola će “započeti tranziciju svojih operacija tijekom sljedećih nekoliko godina”, stoji u priopćenju za javnost.

Imanje od gotovo 300 hektara “nudi neviđenu priliku za proširenje naše diplomske škole teologije i promicanje naše misije da pomognemo katolicima da razumiju, žive i dijele svoju vjeru”, rekao je predsjednik instituta Tim Gray u utorak u priopćenju za tisak.

Objekt Boeinga, bivši centar za povlačenje koji je pušten u prodaju u ožujku, nudi “najsuvremenije objekte” za katoličku misiju grupe, rekao je Gray.

Predsjednik je rekao za CNA ovaj tjedan da Institut Augustine “nije čak ni bio u modusu pretraživanja” kada su saznali za objekt.

“Neki od vodstva nadbiskupije St. Louisa rekli su nam za ovu imovinu kada je postala dostupna”, rekao je.

Imanje je bilo na tržištu gotovo godinu dana prije nego što ga je institut počeo istraživati. “Nekoliko različitih kupaca ga je povezalo, ali ti su poslovi propali”, rekao je. “Saznali smo za to krajem studenog, a tek u prosincu smo to počeli istraživati.”

Sam Gray posjetio je kampus u siječnju; u roku od nekoliko tjedana institut je kupio nekretninu.

“Još mi se vrti u glavi”, rekao je. “Prije samo nekoliko mjeseci ovo nije bilo ni na našem radaru.”

‘Imamo veliku viziju za ovu nekretninu’

Nadbiskup Denvera Samuel Aquila rekao je u priopćenju za tisak instituta ovog tjedna da je otkriće imovine “providnost” za organizaciju.

“Omogućit će institutu priliku da ostane vjeran svojoj misiji dok nastavlja rasti,” rekao je prelat, nazivajući kupnju “ostvarenjem dugogodišnje nade za okruženje kampusa za studente, nastavno osoblje i proširene teološke programe. ”

Osim svoje diplomske škole, Augustinov institut nudi resurse za pripremu sakramenta, aplikaciju za proučavanje Biblije, tečaj apologetike za učenike završnih razreda srednjih škola i druge materijale za poduku i katehetiku.

Velik dio tog materijala je u digitalnom formatu. Gray je ovaj tjedan rekao da će novi posjed omogućiti Augustinovom institutu da se iz digitalnog proširi u “nacionalno središte za katoličke konferencije, duhovne vježbe, evangelizaciju i zajedništvo”.

Institut je uvelike prerastao svoje objekte u Denveru, rekao je za CNA.

“Ovdje smo rasli i napunili smo zgradu”, rekao je. “Volimo Denver, bilo nam je super. Ali nismo imali studentski dom. Stan je vrlo skup u Denveru i teško je regrutirati ljude da se isele ovdje. To su bili izazovi s kojima smo se suočavali.”

Organizacija je morala brzo raditi kako bi prikupila dovoljno sredstava za realizaciju prodaje, rekao je.

“Morali smo prikupiti mnogo novca u samo nekoliko mjeseci kako bismo mogli kupiti ovaj kampus u gotovini”, rekao je. “Također smo morali prikupiti dovoljno novca da imamo rezervni fond za rad tako velikog kampusa.” Institut je prikupio 50 milijuna dolara tijekom nekoliko mjeseci, rekao je.

Augustine Institut očekuje da će svoju diplomsku školsku godinu 2024.-2025. održati u novom objektu počevši od rujna.

Novi objekti Instituta Augustine u Florissantu, MO.  Boeing Company i Augustine Institute
Novi objekti Instituta Augustine u Florissantu, MO. Boeing Company i Augustine Institute

Mitchell Rozanski, nadbiskup St. Louisa, rekao je u priopćenju za tisak da bi objekt mogao postati “glavni centar za novu evangelizaciju u Sjedinjenim Državama”.

Institut “može potaknuti novu eru suradnje s katoličkim organizacijama diljem zemlje”, rekao je nadbiskup, “i pozvati više ljudi da se susretnu s Isusom Kristom i njegovom Crkvom”.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

FOTOGRAFIJE: braća i vjernici okupljaju se u Velikoj sobi u Jeruzalemu kako bi obilježili Posljednju večeru

Katoličke vijesti

Kremlj: Nacrt dokumenta 2022. mogao bi poslužiti kao osnova za mirovne pregovore

Katoličke vijesti

Od hinduizma do katolicizma: Kako je blaženi Carlo Acutis nadahnuo čovjeka na obraćenje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti