Predstavljena knjiga “Nježnost Božje ljubavi”
Biskupska konferencija

Predstavljena knjiga “Nježnost Božje ljubavi”

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 11. srpnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Nježnost Božje ljubavi. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Sv. Majka Terezija (1910.–1997.) jedan je od najvećih duhovnih velikana našega doba. Nadahnula je milijune ljudi svojim izvanrednim primjerom suosjećanja i nesebičnoga davanja u radu za siromašne, bolesne i odbačene. Jednako tako mnogima je pružala utjehu i poticaj svojim duhovnim promišljanjima što ih ova jedinstvena knjiga sabire na jednome mjestu.

Nježnost Božje ljubavi donosi samu srž duhovne mudrosti Majke Terezije – riječ je o najpristupačnijoj i najinspirativnijoj zbirci njezinih misli dosada. Ovo iscrpno izdanje donosi njezine govore, pisma i razmišljanja o ljubavi, molitvi, davanju, služenju, siromaštvu, opraštanju, Isusu i brojnim životno važnim temama. Knjiga završava kratkom biografijom i intervjuom s Majkom Terezijom o konkretnim izazovima i radostima koje joj je donosio rad sa siromašnima i umirućima. Kao poseban dodatak tu je homilija pape Ivana Pavla II. na misi njezina proglašenja blaženom i homilija pape Franje na misi njezina proglašenja svetom.

Nježnost Božje ljubavi snažno je svjedočanstvo duboke nade i trajne vjere u Boga, u ljude i u stvoreni svijet. Čitatelja će uvesti u dušu ove nevjerojatne žene predstavljajući preobražavajuću viziju kršćanstva Majke Terezije u njegovoj uzvišenoj, nadnaravnoj jednostavnosti. Ova je knjiga sposobna dirnuti ljudska srca i postati izvorom nadahnuća za mnoge.

Glavna poruka ove knjige, a ujedno i glavna poruka život Majke Terezije, jest da nas Bog voli nježnom ljubavlju. To je sve čemu nas je Isus došao naučiti: nježnoj ljubavi Božjoj.

Ovo autentično svjedočanstvo i najpotpuniju knjigu misli Majke Terezije, knjigu Nježnost Božje ljubavi u prijevodu Anđelka Bošnjaka možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. 

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje. (kta/verbum.hr)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Svećenici iz BiH ponovno u polufinalu Europskog prvenstva

Katoličke vijesti

Bogatstvo suosjećanja – knjiga obogaćena psihološkim i terapeutskim uvidima

Katoličke vijesti

Pozdravni govor biskupa Škvorčevića prigodom biskupskog ređenja Ive Martinovića

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti