Predstavljanje knjige ‘Život svetoga Martina’ Sulpicija Severa
Biskupska konferencija BiH

Predstavljanje knjige ‘Život svetoga Martina’ Sulpicija Severa

Kulturni centar sv. Martin – Hrvatska, Kršćanska sadašnjost i Hrvatsko katoličko sveučilište imaju čast pozvati Vas na promociju knjige Život svetoga Martina iz pera Sulpicija Severa. Predstavljanje se održava u petak 12. siječnja 2024. godine u 12 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, Trg bana Josipa Jelačića 7.

Knjiga Život svetoga Martina novo je djelo biblioteke Kršćanski klasici u izdavačkoj kući Kršćanska sadašnjost. Riječ je o prijevodu djela čovjeka očarana milosrđem i humanošću sv. Martina, Sulpicija Severa.

Sveti Martin, asketski redovnik i biskup iz Toursa, pionirski je lik monaštva u Galiji u 4. stoljeću, vremenu velikih promjena koje su snažno utjecale na povijest kršćanstva i na razvoj monaštva na latinskom Zapadu.

Ujedno je prvi ranokršćanski svetac koji svetost nije zaslužio mučeništvom, nego milosrđem, vrlinom koja je ugrađena u temelje kršćanstva.

Po čemu je ovaj svetac poseban i koji je njegov istinski značaj i pravi habit, doznajemo u djelu Vita Martini (Život svetoga Martina) Sulpicija Severa, Martinova suvremenika i sljedbenika.

U ovome izdanju, popraćenom Uvodom, iscrpnim Pogovorom te Malim terminološkim rječnikom za bolje razumijevanje povijesnoga konteksta i smisla hagiografije, prvi put imamo Vita Martini na hrvatskome jeziku, u prijevodu prof. dr. sc. Stjepana Kušara.

Izdanje Život svetoga Martina oplemenjeno je prizorima iz svečeva života slikarice Vjere Reiser, poput glasovite scene milosrđa na naslovnici knjige, u kojoj sveti Martin dijeli svoj plašt sa siromahom.

Više o knjizi doznajte na predstavljanju 12. siječnja u prostorijama Društva hrvatskih književnika.  (kta/ks.hr)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Završava dijecezanska faza kauze za proglašenje blaženom Chiare Corbella Petrillo

Katoličke vijesti

VIDEO: “Uzdam se u tebe” nova skladba kantautora Ivana Zlodija

Katoličke vijesti

U Međugorju postavljena skulptura sv. Ivana Pavla II.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti