Poziv na Festival Biblije u Đakovu
Biskupska konferencija BiH

Poziv na Festival Biblije u Đakovu

Ured za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u subotu, 1. lipnja 2024. u Đakovu organizira susret pod nazivom Festival Biblije. Susret će započeti Misnim slavljem u 9 sati u đakovačkoj katedrali sv. Petra te nastavljen u 11 sati predavanjima u dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta, a završit će zajedničkim objedom. 

„Na Festival su pozvani, naravno, svi čitači, voditelji i članovi biblijskih skupina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. No poziv nije upućen samo njima, nego i svima zainteresiranima za upoznavanje tajni biblijskih svetih tekstova po kojima nam sam Bog progovara i želi oblikovati naše živote. Iz tog razloga molimo župnike da potaknu župljane da se odazovu i dođu na ovaj Festival gdje ćemo svi zajedno učiti kako čitati Bibliju te iz nje crpiti snagu za naše vjerničko poslanje u svijetu“, stoji u dopisu povjerenika za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Ivana Benakovića.

„Svrha Festivala Biblije u Đakovu je čitanje Svetog pisma i molitva nad Svetim pismom kako bismo izgrađivali zdravu i autentičnu kršćansku duhovnost. Biblijski tekstovi, budući da su Božja riječ, nisu samo mrtvo slovo na papiru, nego su tekstovi natopljeni Duhom i ako ih se čita u tome istom Duhu mogu nas usmjeravati prema radosnom životu u Kristu. To je ono što želimo iznova otkrivati ovim Festivalom Biblije. Ovo je prilika i da budemo obradovani zajedničkim susretom uživo, jer čovjek živi od susreta. Kroz protekle dvije godine rada Ureda za biblijski pastoral mnoštvo se ljudi priključilo otkrivanju ljepote biblijskog pastorala, odnosno duhovnosti temeljene na Bibliji. Tako je kreirano i nekoliko WhatsApp i Viber grupa podrške vjernicima koji tragaju za otkrićem živoga Boga u Riječi. Ujedno je pokrenut i YouTube kanal pod nazivom ‘Kršćanstvo koje ima smisla’ na kojemu se nalaze TV emisije istog naziva, propovjedi i biblijske tribine koje se održavaju diljem nadbiskupije“, napisao je vlč. Benaković. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održan tradicionalni – jedanaesti u nizu susret „Marina-Koraće“

Katoličke vijesti

Biskup Martinelli podsjeća na petu obljetnicu posjeta pape Franje Abu Dhabiju

Katoličke vijesti

Zagreb: Susret ravnatelja Caritasa BiH i Caritasa Makedonije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti