Ponovna dodjela međunarodne nagrada Joaquín Navarro-Valls
Biskupska konferencija

Ponovna dodjela međunarodne nagrada Joaquín Navarro-Valls

Drugi po redu događaj u organizaciji Zaklade biomedicinskog sveučilišta za promicanje vodstva i dobronamjernosti održat će se 8. srpnja 2024. u Rimu. Imat će “Senior” i “Junior” razinu, a jedan od njegovih ciljeva je promicanje i unapređenje zaslužnih studenata koji dolaze iz nepovoljnih socioekonomskih sredina, izvještava Vatican News.

Međunarodna nagrada Joaquín Navarro-Valls za vodstvo i dobronamjernost, sada u svom drugom izdanju, ponovno se vraća u ponedjeljak 8. srpnja u “Sala della Protomoteca” Kapitolskih muzeja u Rimu i udvostručuje se za one koji su se istaknuli u svojim disciplinama za stečene vještine vođenja i za značajan doprinos društvu u potrazi za “Dobrom osobe”, te će se birati “Senior” i “Junior” osoba.

Znanstvenim odborom Nagrade, odgovornim za traženje i odabir kandidata (po tri za svaku kategoriju), predsjedava Federico Eichberg, a drugi članovi žirija su: Matteo Colaninno, Giuseppe Cornetto Bourlot, Stefano Lucchini i Luisa Todini. Žiri, odgovoran za imenovanje pobjednika, sastoji se od predsjednika Zaklade biomedicinskog sveučilišta Alessandra Perniga te Paola Arullanija, Ferruccia de Bortolija, Biance Marie Farine, Giannija Lette i Lucie Vedani.

Osim svečane dodjele nagrada pobjednicima, događaj će biti važna prilika za prikupljanje sredstava za dodjelu stipendija Sveučilišta “Campus Bio-Medico” u Rimu, s ciljem jamčenja prava na studiranje, promicanja uključivosti i potpore za razvoj talenata. Zaklada Biomedicinskog sveučilišta, neprofitna organizacija koja podupire razvoj Sveučilišta i Zaklade sveučilišne poliklinike “Campus Bio-Medico”, organizira ovaj događaj u spomen na svog suosnivača Joaquína Navarro-Vallsa, liječnika i novinara, glasnogovornika pape Ivana Pavla II. i ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice od 1984. do 2006. godine.

Cilj Nagrade – koja je prošle godine dodijeljena poduzetniku Brunellu Cucinelliju – je identificirati i valorizirati osobe od velike važnosti koje utjelovljuju vrijednosti vodstva i dobronamjernosti u svom društvenom, kulturnom, sportskom, znanstvenom, gospodarskom i institucionalnom angažmanu, a sve s ciljem promicanja modela koji pridonose poboljšanju društva kroz solidarnost i dobronamjernost za odgovorniji, održiviji, uključiviji svijet koji vodi računa o dostojanstvu osobe. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Patron vojne kapelanije “Sinovi Posavine”

Katoličke vijesti

Započelo studijsko putovanje đakona BK-a BiH

Katoličke vijesti

Uskrs u banjolučkoj katedrali | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti