POLNOĆKA I BOŽIĆNA MISA U SRIJEMSKOMITROVAČKOJ KATEDRALI
Srijemska biskupija

POLNOĆKA I BOŽIĆNA MISA U SRIJEMSKOMITROVAČKOJ KATEDRALI

26. prosinac 2023.

Svečane svete mise povodom proslave Božić u katedrali sv. Dimitrija predvodili su biskupi mons. Fabijan Svalina i mons. Đuro Gašparović

SR. MITROVICA (TU) – U božićnoj noći, u srijemskomitrovačkoj katedrali sv. Dimitrija, đakona i mučenika, slavljena je sveta misa polnoćka, koju je predvodio biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina. Suslavili su kancelar Srijemske biskupije vlč. Tomislav Lasić, župnik u Laćarku i katedralni župnik vlč. Ivan Rajković. Svečano misno slavlje tradicionalnim božićnim pjesmama animirao je župni zbor na čelu sa s. Cecilijom Tomkić.

Tumačeći tajnu božićne noći, biskup je u homiliji poručio da za čovjeka nema većeg i ljepšeg dara koji mu je Bog mogao dati nego da i sam postane čovjekom. U tom Božjem postupku jasno se iščitava ljubav koju ima prema nama. Zato u ovoj noći trebamo moliti da svijet prestane s mržnjom, sukobima i ratovima, jer nas ova noć poziva da budemo radosni i otvoreni svakom daru koji nam Bog daruje, a na poseban način daru koji primamo u ovoj svetoj noći.

Na koncu mise biskup Svalina je čestitao Božić svećenicima i vjernicima te njihovim obiteljima i pozvao ih da nastoje živjeti s novorođenim Isusom u svakom trenutku života.

Svečano je bilo u  katedrali i na sam blagdan Božića, na misi koju je predvodio biskup mons. Đuro Gašparović uz suslavljenje biskupa koadjutora mons. Fabijana Svaline, kancelara biskupije vlč. Tomislava Lasića i domaćeg župnika vlč. Ivana Rajkovića. Na svečanom misnom slavlju okupio se veliki broj vjernika, a misu je također animirao župni zbor na čelu sa s. Cecilijom Tomkić. Uz čestitke okupljenim vjernicima, biskup Đuro Gašparović poručio je da Božić koliko god puta da se dogodi ima nam što reći i donijeti, te da je Božić događaj koji se događa u srcu ljudskoga bića. Bog dolazi u liku malog i nemoćnog djeteta, koje želi čovjeku posvjedočiti blizinu Boga i Božje ljubavi prema svakome čovjeku.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

BLAGOSLOVLJEN NOVI KIP SV. JOSIPA

Katoličke vijesti

BOŽIĆ U NIKINCIMA

Katoličke vijesti

DELEGACIJA IZ ĐAKOVA POSJETILA SRIJEMSKU BISKUPIJU

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti