Počinje gospodarski forum Europske komisije u Bruxellesu
Europa

Počinje gospodarski forum Europske komisije u Bruxellesu

Najviši kreatori politike EU-a trebali bi raspravljati o umjetnoj inteligenciji i zelenoj tranziciji, dok blok izlazi na izbore u lipnju.

Najistaknutiji kreatori politike EU-a okupljaju se danas (16. svibnja) u Bruxellesu kako bi raspravljali o umjetnoj inteligenciji, zelenoj tranziciji i utjecaju proširenja bloka.

Ekonomski forum u Bruxellesu, koji organizira Europska komisija, počinje u 11 sati, a premijeri, zastupnici u Europskom parlamentu i dužnosnici govore o temama poput inovacija, klimatskih promjena i usporenog rasta.

Prognoze objavljene u utorak sugeriraju da bi blok mogao krenuti s kraja nakon godina opustošenih učincima pandemije, rata u Ukrajini i visoke inflacije.

Ove godine, Forum se održava dok se Europljani pripremaju za izlazak na izbore u lipnju – s gospodarstvom na vrhu popisa njihovih briga.

Pogledajte naš livestream za doprinose litavske premijerke Ingride Šimonytė, povjerenika EU za gospodarstvo Paola Gentilonija, Nadie Calviño, predsjednice Europske investicijske banke i drugih.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo: Studijske skupine će ispitati 10 sinoda o temama sinodalnosti do lipnja 2025.

Katoličke vijesti

YouTuber pronalazi vjeru: od evanđeoskih korijena do katoličkih uvjerenja

Katoličke vijesti

Danas počinje svibanj, mjesec posvećen našoj duhovnoj majci Djevici Mariji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti