Počela duhovna obnova za svećenike u Međugorju
Biskupska konferencija

Počela duhovna obnova za svećenike u Međugorju

U Međugorju je počela duhovna obnova za svećenike. Ova duhovna obnova održava se 27. put, a ove godine tema je „Marija je uistinu izabrala bolji dio…“ (Lk 10, 42).

Predavač na ovoj duhovnoj obnovi je fra Ante Vučković koji je, uz koncelebraciju 170 svećenika, i predslavio svetu misu prvog dana duhovne obnove koja će trajati do petka, piše mrežna stranica Radiopostaje Mir Međugorje.

U svojoj propovijedi, osvrćući se evanđeoski ulomak iz Matejevog evanđelja u kojem Isus zapovijeda da se prijeđe prijeko, kazao je kako je prikladan za prvi dan ove duhovne obnove, govorio je kako trebaju izići iz izoliranosti i stvarati zajedništvo, da pokažemo duboko povjerenje prema Njegovoj riječi, da naučimo služiti drugima…

Za zapovijed ‘prijeći prijeko’ fra Ante Vučković kazao je kako je treba razumjeti kao zapovijed da iz grešnog života prijeđemo u slobodan život te da je Međugorje privilegirano mjesto gdje veliki dio ljudi puno lakše sluša tu Božju zapovijed da prijeđu prijeko.

”Mi smo pozvani prijeći prijeko. Kako to planiramo? S kojim snagama? Na koji način. Neminovno je da ćemo svi jednom prijeći prijeko. Na koji način? Možemo se uvijek pitati: Kako stvari stoje s mojim životom? Jesam li se izolirao od drugih ili sam iz blizine s Njim naučio stvarati zajedništvo? Jesam li ja još uvijek stranac u odnosu prema Njemu, ne razumijevajući ni Njegove riječi, ni Njegove geste… kao da je to netko dalek koji govori nepoznatim jezikom, ili sam u sebi otvorio mogućnost povjerenja u Njegovu riječ pa makar je i nisam razumio iz prve? Jesam li naučio kad pogledam cijeli svoj život služiti drugima?”, pitanja su koja je postavio fra Ante Vučković u svojoj propovijedi te ih nazvao krupnim pitanjima te rekao je na njih potrebno odgovoriti i kako za njih treba imati vremena.

”Međugorje je vrlo specifično mjesto koje nam i kao zajednici, i kao pojedincima dopušta da imamo vremena za krupna pitanja i da onda kad krenemo iz njega, prijeđemo prijeko sa sviješću da smo našli odgovore kako se Njegovom snagom može prijeći prijeko”, zaključio je fra Ante Vučković.

Na duhovnoj obnovi sudjeluje 196 svećenika iz 34 zemlje: Italije, Rumunjske, Brazila, Albanije, Austrije, Kameruna, Burkine Faso, SAD-a, Malawija, Engleske, Indije, Irske, Španjolske, Kolumbije, Mađarske, Gvatemale, Meksika, Njemačke, Švicarske, Hrvatske, Slovenije. Bosne i Hercegovine, Srbije, Ukrajine, Litve, Moldavije, Izraela, Grčke, Latvije, Poljske, Slovačke, Koreje, Belgije i Francuske. (kta/radio-medjugorje.com)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Zűrichu predstavljena knjiga fra Ike Skoke „Bog pita“

Katoličke vijesti

Dva diva koja su nam pokazala put

Katoličke vijesti

Uskrs u banjolučkoj katedrali | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti